26 / 04 / 2024

Kripto para kazançları miras kalır mı?

Kripto para kazançları miras kalır mı?

Kripto para piyasasına ilişkin her geçen gün farklı sorunlar ve bilgiler ortaya çıkıyor. Şimdi de kripto paraların miras olup olmayacağı merak ediliyor. Peki kripto para kazançları miras kalır mı? İşte detaylar...



Sabah Gazetesi köşe yazarı Funda Karayel bugünkü köşesinde kripto para piyasasını kaleme aldı. 

İşte Funda Karayel'in 'Ölürsem kripto parama ne olacak?' başlıklı yazısı...

Değişen dünya düzeni ile günümüzün normal problemlerine yeni kaygı durumları da dahil oldu. Örneğin kripto para piyasasında elde edilen kazançların miras olup olmayacağı gibi. 'Ya ölürsem' diye kripto dünyasına karşı duranlar bulunuyormuş. Normalde ölenin banka hesaplarındaki para bir şekildealınabiliyor, peki şimdi sadece şifresinin kişi tarafından bilindiği coin cüzdanları nasıl olacak? Tüm parasını kriptoya yatıran kişiler garantiye almak amacıyla güvendikleri kişilere şifresini veriyormuş. Fakat sakin olun çünkü hukuki açıdan bakıldığında, coinler mirasa eklenebiliyor. 

Kripto para kazançları miras kalır mı?

Bu arada İngiltere merkezli Sotheby's Müzayede Evi, ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin eserlerinden birinin satılacağı açık artırmada ilk defa fiziksel bir sanat eseri için kripto para ile ödemenin yapılabileceğini duyurdu. 

12 Mayıs'ta New York'ta yapılacak olan müzayedede 3 ila 5 milyon dolar arasında satış olması öngörülüyor. Bu müzayede için Sothebys'in, dünyada önde gelen kripto para değişim platformlarından biri olan Coinbase Global Inc. ile anlaşma yaptığı açıklandı. Uzmanlar, bu karardan sonra sanat dünyasında da kripto parayla alışverişin yaygınlaşacağını vurguladı.

Kripto para kazançları miras kalır mı?

Kripto para piyasasında altcoin dolandırıcılığı!

Kripto para tartışmalarında sular durulmuyor!

Kripto para piyasasına rehber geldi!

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön