26 / 04 / 2024

Kripto para piyasasına rehber geldi!

Kripto para piyasasına rehber geldi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu, kripto varlık hizmetlerini sunanlar için bir rehber düzenledi. Rehber, kripto para platformlarının sorumlu tutulduğu yükümlülükleri detaylarıyla anlatıyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla 1 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan yönetmelikle, "kripto varlık hizmet sağlayıcıları", suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirlerden sorumlu sayılmıştı.

NTV'de yer alan habere göre; bu şekilde kripto para platformları, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının engellenmesi için bankalar, sigorta şirketleri, varlık yönetim şirketleri, milli piyango idaresi, spor kulüpleri ve noterler ile aynı sorumluluklara tabi tutuldu. 

Kripto para piyasasına rehber geldi!

MASAK, kripto varlık hizmet sağlayıcıları için bir de rehber düzenledi. Rehberde, suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı suçlarının hangi durumlarda oluştuğu ve bu durumların engellenmesi amacıyla üstlenilen sorumlulukların neler olduğu ayrıntılı olarak belirtiliyor. 

Rehbere göre, kripto para platformları, şüpheli işlemleri, en geç 10 iş gününde, gecikmesinde sakınca olan durumlarda ise derhal MASAK'a iletecek. 

Şüpheli işlemlerde tutar gözetmeksizin ve toplamı 75 bin TL'yi geçemm her işlemde kimlik tespiti gerçekleştirecek.

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!

Kripto para işlemlerinde nelere dikkat edilmeli?

Kripto paralar için kanun ve ikincil mevzuat çalışması yapılmalı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön