26 / 04 / 2024

kripto para miras

kripto para miras

Kripto paraların miras olarak kalıp kalmayacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki kripto paralar miras kalır mı? İşte ayrıntılar...

Kripto paralar miras paylaşımına dahil edilebilir mi?

Kripto para piyasasıyla ilgili her geçen gün farklı problemler ve bilgiler ortaya çıkıyor. Şimdi de kripto paraların miras miras paylaşımına dahil edilip edilemeyeceği merak ediliyor. Peki kripto paralar miras kalabilir mi?

Kripto para kazançları miras kalır mı?

Kripto para piyasasına ilişkin her geçen gün farklı sorunlar ve bilgiler ortaya çıkıyor. Şimdi de kripto paraların miras olup olmayacağı merak ediliyor. Peki kripto para kazançları miras kalır mı? İşte detaylar...

Mustafa Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para konusunda uzman isimlerle, Meclis'te bir araya geliyor.

Kripto para yasası meclise gelmek için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto para piyasalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kripto para yasasının da hazır olduğuna, yakında meclise geleceğine dikkat çekti. 

Donald Trump'tan kripto para açıklaması!

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump kripto para piyasasını çok tehlikeli bulduğunu açıkladı. 

Kripto para dolandırıcılıkları soğuk cüzdana talebi artırdı!

Coinoxs kurucularından Can Azizoğlu, kripto para varlıklarının sıcak cüzdanlarda tutulmasının, güvenliğin kripto para piyasalarına bırakılması anlamını taşıdığını belirtti.

BAE kripto para merkezi olmak için görüşmelere başladı!

Kripto para piyasasının merkezi olmak isteyen  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Asyalı şirketler ile görüşmelere başladı.

Kripto para borsalarının kaptanı ABD mi?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, ABD ve kripto para regülasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda ABD'nin kripto paralara ilişkin düzenlemelerini anlattı. 

Kripto para piyasaları 2022'de toparlanacak mı?

Bitcoin’de son durum ne? Kripto piyasası 2022’de toparlayabilir mi? İşte kripto para piyasasıyla ilgili beklentiler...

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

Kasım'da bir sonraki maaşını Bitcoin üzerinden alacağını duyuran Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kente yeni kripto para birimi MiamiCoin üzerinden para toplayarak bu konuda lider olmak istiyor.

Hatay'da kripto para operasyonu: 2 gözaltı!

Hatay'da son zamanlarda sık sık gündeme gelen 23 kripto para üretim cihazı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak toplamda 2 kişi gözaltına alındı.

Kripto para saldırıları büyüyecek!

2022 finansal tehdit tahminlerini açıklayan araştırmacılar hedefli kripto para birimi saldırılarının büyüyeceğini belirtti. 

İran milli kripto para çıkarıyor!

İran Merkez Bankası, ülkeye ait kripto para çıkarmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

WhatsApp kripto para transfer özelliğini ABD'de hizmete açtı!

WhatsApp, kripto para transfer özelliğini ABD'de sınırlı sayıda kullanıcısının hizmetine sundu.

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kripto para düzenlemesinin kapsamlı ve koordineli olması gerektiğine, koordineli olmayan düzenleyici tedbirlerin istikrarı bozucu sermaye akışlarını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti.

kripto para miras Haberi

kripto para miras

Kripto paralar yaklaşık 13 yıldır hayatımızda. Özellikle pandemi döneminde popülerliğinin artmasıyla birlikte yatırımcı sayısı da ciddi oranda arttı. Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmaya göre kripto para kullanımında Türkiye dünyada dördüncü, Avrupa'da ise ilk sırada yer aldı.

Rakamlar, kripto para ekosistemine olan ilginin ciddiyetini ortaya koyuyor. İlgi bu kadar yüksekken akıllara, “Kripto paralar miras kalabilir mi?” sorusunu getiriyor. Yıllarca kripto para alımı yapıp kendine veya herhangi bir aile ferdi için bir güvence sağlama amacında olan insanlara tüm yatırımının boşlukta silinme ihtimali korkutucu geliyor. Ancak merak etmeyin, kripto paralar miras kalabilir...

Medeni Kanun'a göre miras bırakılıyor 

Avukat Sima Baktaş miras meselesine şu şekilde açıklık getirdi: 

“Medeni Kanunun 599. maddesi şöyle der:Mirasçılara intikal eden tereke, para ile ölçülebilen maddi, gayri maddi, cismani, gayricismani aktif...