19 / 03 / 2024

Kripto para piyasasında beklenen oldu! Dev şirket iflas başvurusu yaptı

Kripto para piyasasında beklenen oldu! Dev şirket iflas başvurusu yaptı

Kripto paraların son dönemde yaşadığı düşüşler sonunda beklenen iflas haberinin ilkinin gelmesine neden oldu. İngiliz Virginia Adaları'nda görülen mahkeme sonunda verilen tasfiye kararı verilen Singapur merkezli Three Arrows Capital, ABD’de mahkemeye iflas başvurusu yaptı.



Bitcoin'in son bir haftada yaşadığı değer kaybının yüzde 8'e yaklaştığı bugünlerde Singapur merkezli Three Arrows Capital iflas bayrağını çekti. Dev şirket varıklarının tasfiye edilmesine ilişkin kararın ardından ABD mahkemelerine iflas işlemlerinin başlatılması için talep yaptı.

İflas başvurusuna ilişkin Bloomberg’in aktardığı habere göre şirket, yabancı borçluların varlıklarını korumalarına olanak tanıyan ABD İflas Kanunu'nun 15. Bölümü uyarınca alacaklılardan koruma talep etti.

Tasfiye kararı sonrası gelen iflas başvurusu, borsaları ve yatırımcıları çevreleyen kripto piyasasındaki çöküş sürerken gelmesi dikkat çekti. Tasfiye kararı kripto sektöründeki krizin daha da derinleşeceği yönündeki endişeleri büyüttü.

KRİPTO PİYASASI FED'E Mİ YENİLDİ?

Kripto para piyasası FED'in enflasyon baskısı nedeniyle aldığı peş peşe faiz artırım kararları sonrasında  yüzde 70 değer kaybetmişti. Bitcoin ve Ethereum gibi en çok talep gören kripto para birimleri geçen yıl piyasanın yükseliş trendinde olduğu dönemde tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördükten sonra adeta çakıldı.

Piyasadaki düşüşten en çok etkilenen kuruluş ise Singapur merkezli Three Arrows Capital ( 3AC) olmuştu.

İngiliz Virginia Adaları'nda görülen mahkeme şirketin varlıklarının tasfiyesine karar verdi. Tasfiye memurluğunu danışma şirketi Teneo üstlendiği süreçte şirketin yöneticileri Russell Crumpler ve Christopher Farmer tasfiye sürecini denetledi..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön