18 / 04 / 2024

Kripto paralar neden düşüyor? Bitcoin ve Ethereum ne kaç dolar oldu? İşte 3 Eylül 2022 fiyatları…

Kripto paralar neden düşüyor? Bitcoin ve Ethereum ne kaç dolar oldu? İşte 3 Eylül 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, Fed Başkanı Jerome Powell’ın son açıklamasının ardından 20 bin doların altına kadar gerilemişti. Hafta başında da gösterdiği aşağı yönlü hareketleriyle yatırımcılarını korkutan Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar, tekrar aşağı yönlü eğilim göstererek psikolojik sınırın altına



Kripto paralar neden düşüyor? Bitcoin ve Ethereum ne kaç dolar oldu? İşte 3 Eylül 2022 fiyatları…

Dünya genelinde yaşanan faiz arttırımları ve ardı sıra gelen açıklamaların ardından Bitcoin ve diğer kripto paralar son ayların en düşük seviyelerine geriledi. Haftaya 20 bin dolar seviyesinin altında giren Bitcoin’de ise sert düşüş yumuşamaya başladı.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin yaptığı son açıklamalar, kripto para piyasasını da olumsuz etkiledi. Powell yaptığı konuşmada, “Enflasyonu düşürmek için acılı bir dönemden geçeceğiz” derken, ECB yönetim kurulu üyesi Isabel Schnabel ise, faiz artışının “resesyona girilse bile” devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamaların ardından kripto para piyasasında işlem gören varlıklar sert düşüşe geçti. 22 bin dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin, bu haftaya 20 bin doların altında başladı. Bitcoin’deki bu değişimin, 100 milyar dolar değerinde bir kayba sebep olduğu belirtiliyor.

Bitcoin, 19 bin doların altına kadar düştüğü 13 Temmuz’dan sonra ilk defa bu kadar değer kaybetti.

İRAN KRİPTO PARA YASASINI ONAYLADI

Ayrıca, İran’da tartışılan kripto paraların ticarette kullanımına yönelik kanunun da onaylandığı duyuruldu.

İran Hükümeti, onaylanan kripto para yasasının ardından yatırımcıların, ithalat yaparken döviz yerine kripto para ile ödemelerini gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

Son yedi gün içinde Bitcoin’de yaşanan değer kaybının yüzde 8’e yaklaştığı belirtiliyor.

Bitcoinden sonra en yüksek hacimli kripto para olan Ethereum ise yüzde 7.6 düşüş yaşadı. Geçtiğimiz hafta 1700 dolar civarında işlem gören Ethereum, hafta başında 1486 doların altına geriledi.

Küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 0.3 değer kaybederek, 1,02 trilyon dolara geriledi. Toplam kripto para işlem hacmi ise 24 saatte 61,2 milyar olarak gerçekleşti.

İşte, herkesin merakla takip ettiği kripto varlıkların 3 Eylül 2022 fiyatları…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön