26 / 04 / 2024

Kripto paralarda 100 milyon dolarlık hareketlenme!

Kripto paralarda 100 milyon dolarlık hareketlenme!

Litecoin'e ilişkin yalan haber piyasayı karıştırdı. Haberin ardından kripto paraların toplam piyasa değeri 2 trilyon 124 milyar dolara yükseldi sonra 2 trilyon 4 milyar dolara düştü. Kripto piyasasında Walmart'ın Litecoin'e onaylayacağı haberi 100-120 milyar dolarlık bir dalgalanma yarattı.



Uluslararası basın bülteni sunma platformu GlobalNewswire'a Walmart'ın 1 Ekim tarihinden itibaren online mağazalarında Litecoin kullanımını onaylayacağını açıkladığı bir bülten ulaştı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Litecoin Twitter hesabında da bu bülten yayınlanınca uluslararası haber ajansları Walmart'ın Litecoin kullanımına onay vereceği haberini basına servis etti. 

Kripto paralarda 100 milyon dolarlık hareketlenme!

Fakat yaklaşık 25 dakika sonra Walmart bu haberin yalan olduğunu belirtti; konuyla ilgili atılan tweet de silindi. Walmart tarafından piyasaların hareketlenmesine neden olan basın bültenini kendilerinin servis etmediğine vurgu yaptı. 

17 dakikada yüzde 30'dan fazla değer kazandı

Tüm bunlar yaşanırken Litecoin önce 175 dolardan 17 dakikada 233 dolara yükseldi; daha sonra tekrar 178 dolara geriledi. 

Haberin etkisiyle başta Bitcoin olacak şekilde pek çok kripto parada da önce yükseliş sonrasında ise düşüş yaşandı.

Kripto paralarda 100 milyon dolarlık hareketlenme!

Bu dalgalanma sırasında kripto paraların toplam piyasa değeri önce 2 trilyon 28 milyar dolardan 2 trilyon 124 milyar dolara yükseldi. Daha sonra ise yeniden 2 trilyon 4 milyar dolara düştü. Yani piyasada bu yalan haber sebebiyle 100-120 milyar dolarlık bir dalgalanma meydana geldi.

İlerleyen saatlerde Litecoin Vakfı da, Twitter hesabında Walmart ile herhangi bir işbirliği yapmadığını duyurdu.

ABD'li Walmart şirketinden Litcoin açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön