24 / 04 / 2024

ABD'li Walmart şirketinden Litecoin açıklaması!

ABD'li Walmart şirketinden Litecoin açıklaması!

ABD'li dev perakende şirketi Walmart kripto para birimlerinden Litecoin ile anlaşma yaptığı yönündeki iddiaların gerçek olmadığını dile getirdi. 



ABD'li perakende şirketi Walmart kripto para piyasasını etkileyecek bir açıklama yaptı. Hürriyet'te yer alan habere göre; kripto para birimlerinden Litecoin ile ortaklığını duyuran Walmart, ödeme seçeneği olarak da bir alternatif olacağını belirtti. Söz konusu ortaklık haberinin açıklanmasının ardından Litecoin'de değer artışı yaşandı. Litecoin açıklamalar sonrası 175 dolardan 235 dolara kadar çıktı. Şimdi 186 dolar seviyesinde seyrediyor. Ödeme seçeneği 1 Ekim'den itibaren aktif edilecek. 

Ucuz işlemlerde kullanılmak üzere tasarlanan Litecoin'in daha hızlı finansal işlemlere olanak sağladığına da vurgu yapıldı. Walmart'ın açıklamasında Litecoin'in Bitcoin'e kıyasla daha zor bir madencilik teknolojisi gerektirdiği, bununla beraber blokların dört kat hızlı oluşturulduğu ifade edildi.

ABD li Walmart şirketinden Litecoin açıklaması!

Yalanlama geldi 

 WalMart, kripto para Litecoin ile anlaştığı haberini yalanladığını dile getirdi. Wal-Mart sözcüsü haberin gerçek olmadığını die getirdi. WalMart'ın habere konu olan açıklamasında şu anda çalışmayan bir internet sitesinin kullanılması da yatırımcıların dikkatini çekmiş durumda. Anlaşma haberleriyle Litecoin fiyatı yüzde 20'den fazla değerlenmişti.

El Salvadorlulardan Bitcoin kararına tepki! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön