24 / 04 / 2024

Ege İnşaat’ın yüzde 50’si ABD’li AGP Gayrimenkul’e satıldı!

Ege İnşaat’ın yüzde 50’si ABD’li AGP Gayrimenkul’e satıldı!

DKY Grubu bünyesinde bulunan Ege İnşaat ’ın yüzde 50’si ABD’li Amstar Global Partners’a ait AGP Gayrimenkul’e satıldı. Taraflar söz konusu ortaklık için Rekabet Kurumu’na başvurdu.




İnşaat sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya’dan ayrılıp DKY İnşaat isminde kendi şirketlerini kuran İbrahim ve Ali Dumankaya’ya ABD’den ortak geldi. DKY Grubu bünyesinde bulunan Ege İnşaat’ın yüzde 50’si ABD’li Amstar Global Partners’a ait AGP Gayrimenkul’e satıldı. Taraflar söz konusu ortaklık için Rekabet Kurumu’na başvurdu.


1963 yılında İbrahim ve Halit Dumankaya kardeşler tarafından kurulan Dumankaya Grubu’nda 1990’lı yıllarda ikinci kuşak işbaşı yaptı. İbrahim Dumankaya’nın oğlu Ali Dumankaya, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun olup İngiltere’de Birmingham Üniversitesi’nde İşletme Mühendisliği masterı yaptı. Halit Dumankaya’nın oğlu Uğur Dumankaya da Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden mezun oyup İstanbul Üniversitesi İşletmecilik İhtisas Yönetimi’nde yüksek lisans yaptı.


2013 yılında yeniden yapılanmaya giden şirkette Uğur Dumankaya, Dumankaya İnşaat’ın kaptan köşküne oturdu. Babası eski ANAP Milletvekili ve bakanı Halit Dumankaya ise Murahhas Üye olarak görev aldı. Şirket ortaklarından İbrahim Dumankaya ve oğlu Ali Dumankaya ise yönetim kurulu üyeliklerinden ayrıldılar.Hisselerini Halit ve Uğur Dumankaya devreden İbrahim ve Ali Dumankaya kurdukları DKY İnşaat Gayrimenkul Anonim Şirketi, DKY Otomotiv, DKY Sigorta, Dumankaya Yapı Malzemeleri ile “yola devam” kararı almıştı.


1987 YILINDA KURULDU


1987 yılında kurulan ABD’li Amstar, gayrimenkul sektörüne yaptığı yaptırımlarla tanınıyor. Haziran bilançolarına göre dünya çapında 2.6 milyar dolar büyüklüğünde varlığı yöneten Amstar’ın genel merkezi Denver’da bulunuyor. Şirketin Londra, İstanbul, Kiev, Bermuda ve Yeni Delhi’de ofisleri bulunurken dünya genelinde toplam 73 çalışanı var.


HaberTürk


Geri Dön