26 / 04 / 2024

Kripto paralardaki değer kaybı artacak mı?

Kripto paralardaki değer kaybı artacak mı?

Bitcoin'de ve kripto piyasasında kaydedilen hafta sonu depremi dipten gerçekleştirilen alımlarla hafiflese de Omicron varyantının neden olduğu belirsizlik ve politika yapıcıların kripto borsalarına ilişkin hamleleri fiyatları baskılamayı sürdürüyor.



Dünyanın en büyük dijital varlığı olan Bitcoin, haftasonu yaşadığı büyük dalgalanma sonrasında haftanın ilk gününde 49 bin doların altındaki seyrine devam etti. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kasım'a 60 bin dolar seviyelerinden adım atan Bitcoin, kısa zamanda büyük bir ralli yakalayarak bütün zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolara ulaştı. Bitcoin, Kasım'ın sonunda ise sert bir düşüş sergiledi ve Aralık'ta çakılarak iki ay önceki seviyesine geri döndü. 

Kripto paralardaki değer kaybı artacak mı?

SERT DALGALANMA

Bitcoin, geçen haftasonu yüzde 23'e ulaşan değer kaybıyla 42 bin 567 dolara kadar düştü. 

Kripto para birimlerindeki geniş satışlar, Ethereum'da da sert düşüşlere sebep oldu. Fakat Ethereum diğer kripto paralardan kısmen ayrıştı. Ethereum haftanın ilk işlem gününde 4 bin dolar üzerinde kalmayı sürdürdü. 

Kripto paralardaki değer kaybı artacak mı?

ALT COİNLERDE SON DURUM

Solana 195 dolar, Cardano 1,3 dolar, Doge Coin 0,16 dolar seviyelerinden işlem görürken; Doge Coin gibi Elon Musk’ın twitleri sonrasında gündeme gelen Shiba Inu ise yüzde 8’in üstündeki değer kaybıyla 0,00003 dolar seviyesinde oldu.

Shiba Inu, bütün zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı andan itibaren yüzde 57,80 değer kaybetti. 

Kripto paralardaki değer kaybı artacak mı?

KRİPTO PİYASASI NEDEN ÇAKILDI

Kripto piyasasında 2 ayda gelişen büyük değer aralığı, politika yapıcıların güvensizlik tedirginliklerini ve eleştirilerini de besledi.

Son verilere göre, yatırımcıların hesaplarında bir hafta öncesine göre 250 milyar dolar daha az kripto para bulunuyor. Bu da risk iştahının gerilediğinin en önemli göstergesi.

ABD'nin önde gelen kripto para borsaları FTX, Binance, Coindesk üst düzey yöneticilerinin Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi'nde ifadeye çağırılması da piyasalarda tedirginlik yaratan diğer bir gelişme oldu. Komite'nin Başkanı Maxine Waters, düzenlenmemiş bir piyasa olması sebebiyle kripto paralara karşı eleştirileriyle ön plana çıkıyor.

Kripto paralardaki değer kaybı artacak mı?

DÜŞÜŞ SÜRECEK Mİ?

14-15 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Fed toplantısına verilecek mesajlar yatırımcılar tarafından yakından izlenecek. Fed'in varlık alım programını sonlandırmaya hız vermesi ve faiz artırım takvimini öne çekmesi piyasanın daha kötü etkilenmesini sağlayabilir. Fed'in olası politika değişikliklerinin kripto para piyasalarında önemli bir etki oluşturabileceğine dikkat çekiliyor.

Yatırım firması Miller Tabak’ın baş stratejisti Matt Maley Bitcoin’deki düşüşün sürmesinin gelecek hafta diğer risk varlıkları için büyük bir uyarı işareti olacağının altını çizdi. 

Kripto kredi kuruluşu Nexo’nun kurucu ortağı Antoni Trenchev, “40 bin ila 42 bin dolar arasında bir destek bulmalı ve ardından yıl sonu rallisi doğrultusunda toparlanmalıyız. Bu gerçekleşmezse, 30 bin ila 35 bin dolar arasındaki Temmuz dip seviyelerini tekrar ziyaret edebiliriz” açıklamasında bulundu.

Kripto paralardaki değer kaybı küçük yatırımcıyı korkuttu!

Kripto para seçerken nelere dikkat edilmeli?

Kripto paralarda 2022 beklentileri neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön