24 / 04 / 2024

Kripto paralardaki değer kaybı küçük yatırımcıyı korkuttu!

Kripto paralardaki değer kaybı küçük yatırımcıyı korkuttu!

Hafta sonu kripto para piyasalarında gerçekleşen sert dalgalanmalar yerini daha sakin bir seyre bırakırken, Ethereum fiyatının 4 bin doların üzerinde olduğu görüldü. Bitcoin ise 50 bin doların altında yatay seyrine devam ediyor.



Hafta sonu kripto para fiyatlarındaki sert aşağı yönlü hareketlerde ABD Kongresi'nin kripto paralarla ilgili bütün büyük şirketlerin CEO'larını toplantıya çağıracağı haberleri, kripto para piyasasının iştahın azaldığı ortamda hisse senedi piyasalarına daha paralel hareket eder hale gelmesi etki etti. 

Analistler özellikle Bitcoin'in ABD hisse senedi piyasalarının hareketlerini daha yakından izler hale geldiğine, cuma günü beklentilerin altında gelen tarım dışı istihdam verisinin ABD hisse senedi piyasalarına getirdiği satışın Bitcoin'e de yansıdığına dikkat çekiyor.

Kripto paralardaki değer kaybı küçük yatırımcıyı korkuttu!

Şu sıralarda Bitcoin yüzde 46 bin 583 dolara kadar düşüşün ardından gösterdiği toparlanma ile düne göre yalnızca yüzde 0,01 kayıpla 49 bin 17 dolardan işlem görürken, cumartesi günü 3 bin 856 dolara kadar düşen Ethereum'un fiyatı tepki hareketinden sonra düne göre yüzde 0,07 deper kaybederek 4 bin 169 dolar seviyesine indi. Solana ise yüzde 2,7 arttı ve 195 dolara ulaştı. 

Kripto paralardaki değer kaybı küçük yatırımcıyı korkuttu!

Sert düşüş küçük yatırımcıyı korkuttu

Haftasonu Bitcoin ve diğer kripto paralarda kaydedilen sert düşüşün bireysel yatırımcıların endişelerini çoğalttığı ifade edildi. Uzmanlar, Bitcoin'de düşüşlerde alım fırsatı temasının geçeb günler için geçerli bir tema olmadığını vurguladı. Küçük yatırımcılar arasında risk toleransları ve aracı kurumlardaki hesap dengeleri konusunda baskının yükseldiği belirtildi. 

Miller Tabak + Co. Stratejisti Matt Maley, konuyla ilgili açıklamasında “Düşüşlerde alım geçen hafta iyi işlemedi, bu nedenle perakende işlem yapanlar biraz geri adım atabilir. Bu yıl arz/talep denkleminin arz tarafından önemli bir rol oynamalarından dolayı, küçük yatırımcıların eksikliği boğalar için istenmeyen bir gelişme” diye konuştu.

Kripto paralardaki değer kaybı küçük yatırımcıyı korkuttu!

Juventus'un sponsorunun faaliyetleri askıya alındı

Singapur, dijital para Army Coin'e destek sunan kripto para borsası Bitget'in faaliyetlerini, Army Coin adı konusunda Güney Koreli müzik grubu BTS ile yaşanılan anlaşmazlık seebiyle durdurdu. 

Juventus'un sponsorları arasında olan Bitget, Army Coin'in BTS üyelerine ömür boyu finansal destek sunmanın yolu olduğuna ilişkin reklam yapıyordu. Fakat BTB grubu bu kripto paranın kendileriyle ilişkisi bulunmadığını ve bu kripto paraya karşı hukuki haklarını koruyacaklarını duyurdu. 

Kripto paralardaki değer kaybı küçük yatırımcıyı korkuttu!

Singapur'un Bitget'in faaliyetlerini askıya almasının ardından şirket, Singapur Para Otoritesi'nin logosunu internet sitesinden kaldırdı ve Singapurlu yatırımcıların uygulamasına ve internet sitesine erişimlerini engelledi.

Kripto para borsası BitMart'ta 196 milyon dolarlık vurgun!

Kripto para seçerken nelere dikkat edilmeli?

Kripto para borsalarındaki vurgunlar bağlantılı mı?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön