19 / 04 / 2024

Kripto paraların akıbeti belli oldu! Bitcoin düştü mü? İşte detaylar!

Kripto paraların akıbeti belli oldu! Bitcoin düştü mü? İşte detaylar!

Kripto paraların yükselip yükselmeyeceği gündemde yer alan konuların başında geliyor. İşte Bitcoin ve diğer kripto paraların son durumu!



Kripto piyasasında sert düşüşler yaşanıyor. Bitcoin ile birlikte tüm kripto para piyasası aşağı yönlü hareket etmeye başladı. Lider kripto para olan Bitcoin, son 2 ayın en büyük düşüşünü yaşarken 21 bin 447 dolara kadar geriledi.

Bitcoin gün içinde de yüzde 9’a varan kayıp ile 21 bin 440 dolara kadar geri çekildi. Böylece lider kripto parada son iki ayın en büyük kaybını görmüş oldu. Bitcoin en son Luna çöküşünün ve ABD Merkez Bankası fiyatlamalarının etkilerinin sürdüğü haziran ayı sonunda da bu seviyede bir geri çekilme daha yaşamıştı.

BİTCOİN NEDEN DÜŞTÜ?

Bitcoin’in düşüşünde büyük piyasa aktörlerinin hareketlerinin etkili olabileceği iddia ediliyor. Bunun yanı sıra ağustos ayı sonunda 130 bin Bitcoin’in piyasaya sürüleceği haberleri ve piyasalardaki risk algısının yüksek seyir halinde devam etmesi de fiyatlamalarda etkili oluyor.

Geçtiğimiz gün akşamüstü saatleri itibari ile Bitcoin yüzde 8,6 düşüş ile birlikte 21 bin 500 dolardan hareket ederken, Ethereum yüzde 10’a yakına bir düşüşle 1970 dolardan fiyatlandı. Cardano yüzde 13 düşüşle 0,46 dolardan, Solana yüzde 12 düşüşle 36,62 dolardan, Dogecoin da yüzde 15 gerileme ile 0,069 dolardan işlem görmeye başladı. Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin yüksek faiz artışlarının sürüp sürmeyeceğine dair soru işaretleri bu dönemde yatırımcıların takip ettiği gelişmelerin başında gelmektedir. Bu hafta içinde Fed’den dört yetkilinin faiz artırımlarının edeceğine dair açıklamaların yapılması piyasalarda faiz artışına dair endişe yaratırken Fed yetkilileri artırımların hızı ve boyutuna dair fikir ayrılıklarının ortaya çıktığı görüldü.

Yatırımcılar eylül ayında ağırlıklı olarak Fed’den 50 baz puan faiz artırımına gideceğini beklerken, 75 baz puan artırımına üçte bir olasılık veriliyor. Fed’in faiz artışlarına yüksek ivmeyle devam etmesi doları desteklediği için yüksek riskli varlıklar olarak görülen borsa ve Bitcoin’in gerilemesine sebep oluyor.

EYT’de maaş hesaplama! EYT’de maaş nasıl belirlenecek?

Emekli yaşı sorgulama 2022! Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

Fed Başkanı enflasyonu düşürmeye kararlı! İşte Merkez Bankası’nın yol haritası!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön