17 / 04 / 2024

Fed Başkanı enflasyonu düşürmeye kararlı! İşte Merkez Bankası’nın yol haritası!

Fed Başkanı enflasyonu düşürmeye kararlı! İşte Merkez Bankası’nın yol haritası!

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmeye kararlı olduğunu dile getirdi.



ENFLASYONU KONTROL ALTINA ALMAK GİDİLECEK YOL!

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, enflasyonu düşürmeye kararlı dolduklarını, ancak bu çabaların ekonomiyi resesyona sokma ihtimalin de olduğunu açıkladı. Maryland’de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Fed Başkanı Barkin “Enflasyonu yüzde 2’lik hedefe geri döndürmek için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

Barkin bunun ekonomik aktiviteyi büyük bir zarara uğratmadan yapılabileceğini ama bazı riskler olduğunun altını çizerek, “enflasyonu kontrol altına almak için gidilecek bir yol var ancak bu süreçte bir resesyon ihtimali de var” ifadelerini kullandı.

Fed Başkanı Barkin önceki günlerde yaptığı açıklamasında 1970’li yıllardakine benzer bir politika hatasından kaçınmak ve enflasyonu dizginlemek için faiz artışlarının devam etmesi gerektiğini vurgulamıştı. ABD Merkez Bankası son 2 toplantısında 75’er baz puanlık faiz artırımına gitmişti. Eylül ayındaki faiz artışının büyüklüğü konusunda farklı görüşler yer alıyor. Fed’in şahin üyelerinden St. Louis Fed Başkanı James Bullard dün 75 baz puanlık artışı savunurken Kansas City Fed Başkanı Esther George temkinli gitmek gerektiğini de aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön