25 / 04 / 2024

Kritik karar sonrası euro/TL kaç lira oldu? Son dakika euro kuru 13 Temmuz 2022...

Kritik karar sonrası euro/TL kaç lira oldu? Son dakika euro kuru 13 Temmuz 2022...

Dün 17,56 TL seviyesinde işlem gören euro bugün güne 17,54 TL'den başladı. Bugün açıklanan krtik ABD enflasyon rakamlarından sonra euro kaç lira oldu? İşte son dakika euro kuru 13 Temmuz 2022...



Piyasalar bugün ABD enflasyon rakamlarına odaklanmıştı. Saat 15:30 da açıklanan ABD enflasyon rakamlarından sonra piyasalarda hareketlilikler başladı.

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziran ayında yüzde 9,1 ile son 41 yılın en hızlı yükselişini kaydetmesinin ardından avro/dolar paritesi 2002 yılından bu yana ilk kez 1 seviyesinin altına düştü.

 Kritik karar sonrası euro/TL kaç lira oldu? Son dakika euro kuru 13 Temmuz 2022... 

ABD'de yüksek seyreden enflasyon, varlık fiyatlarını da etkiliyor. Bugün açıklanan verilere göre ülkede aylık yüzde 1,3 ve yıllık yüzde 9,1 artan TÜFE beklentileri oldukça geri kaldı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ülkedeki enflasyonu kontrol altına almak amacıyla sıkılaştırıcı politikalarında daha da şahinleşebileceği endişesi risk algısının artmasına neden oldu. TÜFE'nin açıklanması ile birlikte dolar endeksi 108,6 seviyesi ile son 20 yılın zirvesine yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön