29 / 03 / 2024

Küçük Çamlıca Kulesi'nde sona gelindi!

Küçük Çamlıca Kulesi'nde sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan vericilerin tek noktada toplanması için inşa edilen Küçük Çamlıca Kulesi'ndeki çalışmaların son durumu havadan görüntülendi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen ve Sarıdağlar İnşaat tarafından inşa edilen Küçük Çamlıca Kulesi'ndeki çalışmaların son durumu havadan görüntülendi. Küçük Çamlıca Kulesi'nin inşa edilme amacı; Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan vericilerin tek noktada toplanması.


Hürriyet'te yer alan habere göre, Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin havadan görüntülerinde asansör sistemiyle yukarı çekilen tamamlandığında 168 metre boyunda olacak olan 16 parçadan oluşan antenin yükselmeye başladığı görüldü. Kulede yükselmeye başlayan anten ise İstanbul'un pek çok yerinden görülebiliyor. 


Eyfel Kulesi'nden daha yüksek olacak

Küçük Çamlıca Kulesi'nin temeli 2016 yılında atıldı. Kule tamamlandığında 365 metrelik yüksekliğe ulaşarak Paris’in simgesi olan 300 metrelik Eyfel Kulesi’nden daha yüksek olacak.  221 metre yüksekliğindeki kuleye 168 metrelik çelik anten eklendikten sonra 201 metre kotuna çekilecek ve toplamda yapı yüksekliği 365 metreye ulaşılacak. 


İstanbul'un simgesi olacak

Küçük Çamlıca Kulesi tamamlandığında İstanbul'un simgesi olacak. Bittiğinde 365 metre yüksekliğe sahip olacak kulenin deniz seviyesinden 583 metre yüksekliği olacak. Kulenin siluetinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerken köprünün ayakları arasında yükseldiği görülüyor.


Geri Dön