20 / 04 / 2024

Çamlıca Kulesi 29 Mayıs'ta açılıyor!

Çamlıca Kulesi 29 Mayıs'ta açılıyor!

İstanbul'un en yüksek yapısı Çamlıca Kulesi'nde sona gelindi. 369 metre uzunluğundaki kule, 29 Mayıs Cumartesi saat 14:00'te resmen açılacak.



İstanbul'un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek tören ile açılacak. Açılış, 29 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'te yapılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın konuya ilişkin yapılan açıklamada, Çamlıca Kulesi'nin, İstanbul'un siluetini "anten çöplüğü" halinden çıkararak, aynı anda 100'den fazla yayın kuruluşuna hizmet sunmaya başladığı belirtildi. 

Uzunluğu 369 metre olan ve deniz seviyesinden 587 metre yüksekte konumlanan Çamlıca Kulesi, İstanbul'un en yüksek yapısı olma özelliğine sahip. Çamlıca Kulesi, 29 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun da katılım göstereceği törenle beraber resmen açılacak. 

Çamlıca Kulesi 29 Mayıs ta açılıyor!

2020 Eylül itibarıyla asıl faaliyeti yayıncılık hizmetinin sunulmaya başlandığı en yüksek kulede, dünyada ilk ve tek olarak 100 radyo yayını, birbirlerinin güçlerini etkilemeden ve frekansları karışmayarak yayın sağlıyor.

Yayıncılık alanında sağlanan altyapı hizmetleri ve çevre dostu operasyonlarla Türkiye'nin iletişim ve yayıncılık faaliyetleri dünya standartlarıyla eşdeğer hale getirilip, "tek verici tesis" modeli uygulanacak. Böylece dağınık durumdaki vericiler bir araya getirerek, illerde bulunan çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçilecek. 

Enerji tasarrufu sağlandı, çevre ve görüntü kirliliği tarihe karıştı

Çamlıca Kulesi ile Çamlıca Tepesi'nde dağınık durumda duran onlarca anten söküldü ve tüm hizmetler tek kulede bir araya getirildi. Bu şekilde çevre ve insan sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkileri bulunduğu belirtilen elektromanyetik ve görüntü kirliliğine son verildi. 

Çamlıca Kulesi 29 Mayıs ta açılıyor!

Bu şekilde, İstanbul'un siluetinin güzelleşmesine katkı sunulurken, kulede bulunan yüksek verimli anten ve verici sistemleri aracılığıyla sunulan enerji tasarrufu en üst seviyeye çıktı.

Çamlıca Kulesi ve çevresi, hediyelik eşya mağazaları, kafeteryaları, restoranları ve eşsiz manzaraya hakim seyir teraslarıyla kısa vadede ülkenin ekonomisine ve turizmine katkıda bulunacak olan bir cazibe merkezi haline gelecek. 

Yeni AKM'de sona gelindi!

Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu!


Geri Dön