19 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de 2.1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Küçükçekmece'de 2.1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul İli Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Merkez mevkiinde yer alan gayrimenkul 2 milyon 186 bin 736 TL bedel ile satışa çıkarıldı. 



İstanbul İli Küçükçekmece İlçesi, Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden:

Küçükçekmece de 2.1 milyon TL ye satılık gayrimenkul!

1) Yukarıdaki nitelikleri ve muhammen bedeli belirtilen 1 (bir) adet taşınmazın ihalesi, 2886 Sayılı Yasanın 36. maddesine göre, “Kapalı Teklif Usulü” ile aşağıda belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır.

2) İhaleye iştirak etmek isteyenlerin,

Gerçek kişilerin, tasdikli (T.C. Kimlik numarasını içeren) Kimlik ve aslı ibraz edilmek Kimlik fotokopisi, ikametgah belgesini,
Tüzel kişilerin, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslek kuruluşundan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği tam temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini ve vekaletnameyi,
Kamu tüzel kişilerinin, ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği
temsile yetkili olduğu belgeyi ortak katılım halinde, ortak girişim beyannamesi, ayrıca gerçek ve tüzel kişilerin geçici teminat makbuzu veya banka teminat mektubu ve Belediye borç ilişiği kesme yazısını vergi borcu bulunmadığına dair ilgili vergi dairesinden ihale ilan tarihinden sonra alınmış belgeyi içeren dosyalarını Müdürlüğümüze 25/10/2018 tarihi ihale saatine kadar vermeleri gerekmektedir.

3) Bu ihaleye katılacaklar Geçici Teminat bedelini nakit olarak yatırmak istediklerinde, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden alacakları tahakkuk makbuzu ile birlikte bedelini Belediyemiz veznesine yatırarak makbuzlarını temin edebilirler. Geçici Teminat bedeline ilişkin Banka Teminat Mektubu, Geçici Teminat Mektubunun şekil ve içeriğinin 2886 Sayılı Yasanın 26. ve 27. maddesi, bu kanun uyarınca yayınlanmış Devlet İhale Genelgelerinde belirtilen şartları (süresiz ve limit içi olarak düzenlenecek, işin özelliği belirtilecek, Banka teyit yazısı ile birlikte getirilecektir) taşıması gerekmektedir.

4) Bu ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan iştirakçilerin Geçici Teminat bedeli irat kaydedilecektir.

5) Teklif Mektubu bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra, zarfın üzerine isteklinin adı soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılmak suretiyle zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir, bu zarf geçici teminata ait makbuz veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır.

6) Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır.

İhaleye iştirak etmek isteyenlerin hazırlayacakları aşağıdaki belgeleri;

Başvuru dilekçesi,
Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi,
Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından “okudum, anladım” yazılarak imzalanmak zorundadır.
Geçici Teminat Makbuzu veya Banka Teminat mektubu,
Aslı ibraz edilmek kaydı ile kimlik fotokopisi,
Nüfus Müdürlüğünden ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış ikametgah belgesi,
Türkiye’de tebligat adresi için adres göstermesi,
İstekli adına vekaleten iştirak ediliyor ise, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekaletname,
Tüzel kişi olması halinde, Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi) ve kayıtlı olduğu Vergi Dairesi ve numarası, teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza sirküleri veya vekaletname,
İsteklinin ortak girişim olması halinde şekli ve içeriği ilgili mevzuatlarca belirlenen noter tasdikli ortak girişim beyannamesi,
İhale yerli isteklilere (T.C. vatandaşı) açık olacaktır.
Şartname alındı makbuzu.
Borcu yoktur belgesi.(Belediyeden alınacak).
Teklif mektubunu içeren iç zarfı, dış zarfın içine koymaları gerekmektedir.
7) Satış peşin para iledir. Satışın kesinleşmesine müteakip yasal tebligat süresinden sonraki 15 gün içinde satış bedeli peşin ve nakit olarak Belediye Veznesi veya hesabına ödenecektir. Taşınmazın satış bedeli üzerinden damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir.

8) Satış sonrasında söz konusu parselin ruhsat işlemleri aşamasında (A) ile işaretli 430,58 m2’lik çınar ağacının bulunduğu alan kamuya bedelsiz olarak terk edilecektir.

9) Postadaki vaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

10) İhaleyi yapıp yapmamakla ve uygun bedeli tespitte idare serbesttir.

11) İhale 25/10/2018 tarihinde saat 10.00’da Küçükçekmece Belediye Başkanlığı Encümen Salonunda yapılacak olup, istekliler 2886 Sayılı Yasanın 37.maddesine göre hazırlayacakları teklif mektuplarını usulüne uygun olarak 25/10/2018 tarihi ihale saatine kadar Belediye Encümeni adına Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim edeceklerdir.
İlan olunur.
 


Geri Dön