25 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de 5 milyon TL'ye satılık fabrika!

Küçükçekmece'de 5 milyon TL'ye satılık fabrika!

Küçükçekmece 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Küçükçekmece Cumhuriyet Mevkii'nde bulunan kargir fabrika ve bahçeyi satışa çıkardı. İhalesi 25 Ekim 2016'da gerçekleşecek gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 58 bin 592 TL olarak belirlendi.



Küçükçekmece 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Küçükçekmece Cumhuriyet Mevkii'nde bulunan kargir fabrika ve bahçeyi satışa çıkardı. İhalesi 25 Ekim 2016'da gerçekleşecek gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 58 bin 592 TL olarak belirlendi.


T.C. KÜÇÜKÇEKMECE 2. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU


2015/17 SATIŞ


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO’LU TAŞINMAZIN


Taşınmazın Özellikleri : İstanbul İl, Küçükçekmece İlçe, 2279 Parsel No, KÜÇÜKÇEKMECE MAHALLESİ CUMHURİYET MEVKİİ Mahalle/Mevkii, Satışa konu taşınmaz, Küçükçekmece Tapu Müdürlüğü tarafından tanzim ve tasdik edilmiş olup, Küçükçekmece İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Aşık Veysel Caddesinden ayrılan Manolya Sokak ile Goncagül Sokak köşesinde, tapunun 5 pafta 2279 parsel numarasını teşkil eden ve Manolya sokaktan 3, Goncagül Sokaktan 20-22 dış kapı numarası alan 980m2 miktarlı “Üstünde evi olan alatı sabiteli kargir fabrika ve bahçe” vasıflı taşınmazın tamamı niteliğindedir. Manolya Sokak ile Goncagül Sokağın köşesinde yer alan, Manolya Sokağa paralel cephesi 30,27mt. Goncagül Sokağa paralel cephesi 32,15mt civarında ve tamamı 980m2 alana sahip, takribi %15 eğime sahip aşınmaz üzerinde tek katlı, B.A.K. tarzda, ayrık nizamda inşa edilmiş olan, 40 yılı geçkin ömre sahip, Goncagül sokak cephesi 27,83 mt, Manolya Sokak cephesi 15,98mt olan ve 448m2 kapalı alanlı, takribi 3,50mt irtifalı bina mevcuttur. Mevcut binada doğrama akşamı demir doğrama ve saç kepenkli, zemini seramik ve karo, duvarları sıvalı ve boyalı, elektrik tesisatı mevcut olup, halen imalat ve depo olarak kullanılmaktadır. Üzeri açık teras şeklinde olan bina halihazır durumu itibariyle oldukça yıpranmış olup civarı İskana elverişli konut sahası şeklinde yapılaşmış ve yapılaşma yaklaşık %90 oranında tamamlanmıştır, Taşınmaz bulunduğu konum itibariyle alt ve üst yapısı tamamlanmış durumda, her türlü belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda civarın talep gören konut sahasında yer almaktadır.


İmar durumu : Küçükçekmece Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Durum Şefliğinin 28.12.2015 tarih, 36964 sayılı imar durumu yazısına göre Küçükçekmece ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 2279 parsel sayılı taşınmaz, Küçükçekmece Merkez Revizyon Uygulama İmar Planında , plan notlarının 1.21 maddesi hükümlerine haiz, A-4 Ayrık Nizam 4 Kat konut alanında ve cüzi bir kısmı da yolda kalmaktadır. Havamania kriterlerinden dolayı .maksimum bina yüksekliği ve kat adedi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce tespit edilecek RS kotuna göre belirlenecek olduğu görülmüştür.


Adresi: İstanbul ili, Küçükçekmece İlçesi, Küçükçekmece Mahallesi, Cumhuriyet Mevkii, 2279 Parsel, 24 Cilt Nolu, 2279 Sayfa Nolu, 980,00metrekare üstünde evi olan alati sabiteli kargir fabrika ve bahçe


Yüzölçümü :980 metrekare


Kıymeti:5.058.592,00 TL


KDV Oranı:%18


Kaydındaki Şerhler : Mirasçılarından Süheyl Marti hissesi üzerinde satış  vaadi vardır. Osamn Kemal Denker’den Ilhan Oyur’a intikal edecek hissesi şerhi vardır.


1. Satış Günü : 25/10/2016 günü 14:15 -14:20 arası


2. Satış Günü : 25/11/2016 günü 14:15 -14:20 arası


Satış Yeri : Küçükçekmece Adliyesi B Blok Hukuk Bölümü 1. Bodrum Kat İcra Daireleri Koridoru Satış Masası - Küçükçekmece Adliyesi B Blok Hukuk Bölümü 1. Bodrum Kat İcra Daireleri Koridoru Satış Masası KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL Satış şartları:


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün Öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.gov. îr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını Özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakjan, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/17 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.09/09/2016


Geri Dön