19 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de 79.7 milyon TL'ye satılık fabrika!

Küçükçekmece'de 79.7 milyon TL'ye satılık fabrika!

Küçükçekmece 3. İcra Dairesi, Küçükçekmece Safra Mahallesi'nde bulunan fabrika ve arsasını satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 79 milyon 720 bin 300 TL olarak belirlendi. 



Küçükçekmece 3. İcra Dairesi, Küçükçekmece Safra Mahallesi'nde bulunan fabrika ve arsasını 79 milyon 720 bin 300 TL'ye satıyor. Söz konusu gayrimenkulün ihalesi 25 Kasım 2020 günü gerçekleşecek.

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE 3. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu kaydı ve Özellikleri : İstanbul İli K.Çekmece İlçesi Safra Mah. 1192 Parsel Bahçeli Kargir Fabrika Ana Taşınmaz Niteliğinde 6.826,50 metrekare yüzölçümlü taşınmazın tamamıdır. Mahkeme Bilirkişi Raporuna göre;Tapunun 1192 Parsel sayılı 6.826,50 metrekare alanlı arsa üzerinde B.A.K tarzda bir fabrika binasının mevcut olduğu görülmüştür. Satışa konu taşınmaz; zemin +1 Normal kat ve Çatı Piyes Katından müteşekkil olup, toplamda 3 katlı bir taşınmazdır. Zemin ve normal kat alanlarında imalat bölümleri, ofis mahalleri, Yemekhane, mutfak, showroom, boyahane ve WC mahalleri mevcut olup, zeminleri imalat bölümlerinde kısmen mozaik, kısmen karo şeklinde, ofis alanlarında seramik kaplamalı, ofis mahallerinin pvc doğrama ile bölündüğü, duvarları ofis bölümlerinde saten boyalı, imalat mahallerinde plastik badanalı, camları pvc doğramaları, ana binaya ek olarak tek kattan ibaret BA.K tarzda Atölye olarak kullanılan bir bina daha bulunmakta olup zeminleri kara beton şeklinde olduğu, arka tarafta bahçe kısmı bulunduğu görülmüştür. Satışa konu taşınmazın; toplamda Ana binada yasal durumda 2.528,00 metrekare mahallinde 4.810,00 metrekare Ek bina Yasal Durumda 345,00 metrekare mahallinde 450,00 metrekare olmak üzere toplam da 5.260,00 metrekare kullanım Alanı olduğu, ayrıca cadde kısmından bakıldığında Ana caddeye paralel olarak 36,50 metre cephesi ve yola dik derinliği 186,00 metreden başlayarak hafif çap şeklinde 192,00 metre derinliği olan,dış cephesi sıvalı ve boyalı, mal malzeme ve işçilik olarak 2. sınıf malzeme kullanılarak yapılan, kullanım amacına uygun olarak dizayn edilmiş bir taşınmazdır. Taşınmaz konum olarak Fevzi Çakmak Caddesine cephesi olan, ulaşım olarak her türlü ulaşım imkanlarına sahip, her türlü alt ve üst yapısı tamamlanmış, belediye sosyal imkanlardan faydalanabilecek bir konumda olup, çevresinde bulunan taşınmazların genellikle ticaret ve konut amaçlı kullanılan taşınmazlardan oluşan bir bölge de olduğu görülmüştür.

Adresi : Fevzi Çakmak Mah. 1. Fevzi Çakmak Cad. No:3 Küçükçekmece / İst.
Yüzölçümü : 6.826,5 metrekare
İmar Durumu : Küçükçekmece Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden alınan imar durum bilgisine göre, Küçükçekmece İlçesi, Safra Mahallesi, 1192 parsel sayılı taşınmaz, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında, Ticaret+ Hizmet Alanında kalmakta olup, E:1.42 şartlarında yapılanma hakkı almaktadır denilmiştir.

Kıymeti : 79.720.300,00 TL -
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : İrtifak Hakkı : A.M. Krokili Beyannamesinde sarı boya ile gösterilen 1427 no'lu Muhavvile Merkezi ve Binasının işgal etmiş olduğu yer üzerinde İst. ETT İşletmesi Genel Müdürlüğü lehineirtifak Hakkı vardır. 25/11/1976 - 15569 Yev.
1. Satış Günü : 27/10/2020 günü 14:30 - 14:35 arası
2. Satış Günü : 27/11/2020 günü 14:30 - 14:35 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Tevfiybey Mah. Halkalı Cad. No:146 Küçükçekmece Adalet Sarayı Giriş Kat İcra Koridoru KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/653 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.17/09/2020
 


Geri Dön