25 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de 8.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Küçükçekmece'de 8.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Küçükçekmece 4. İcra Dairesi, Safra Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 8 milyon 500 milyon TL olarak belirlendi.



Küçükçekmece 4. İcra Dairesi, Safra Mahallesi'nde bulunan arsayı  8 milyon 500 milyon TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 24 Nisan 2020'de gerçekleşecek.

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE 4. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Küçükçekmece İlçe, 3447 Parsel, SAFRA Mahalle/Köy, Satışa konu taşınmaz İstanbul, Küçükçekmece İlçesi, Tevfikbey Mahallesi, Muammer Aksoy Caddesi ile Mehmet Ali Bey Sokak köşesinde, tapunun 28 pafta, 3447 parsel numarasında kayıtlı ve Muammer Aksoy Caddesinden 3 dış kapı numarası alan 442,00m2 miktarlı kayden: arsa, mahallen kargir Bildikler Plazanın tamamı niteliğindedir.Muammer Aksoy Caddesine paralel cephesi 26mt, Mehmet Ali Bey Sokağa paralel cephesi 17mt olan ve tapu kaydında tamamı 442,00m2 alana sahip arsa olarak kayıtlı taşınmaz üzerinde, her iki yola cephelik konumda inşa edilmiş olan, bodrum kat+zemin kat+5 normal kat+çatı kattan müteşekkil, betonarme karkas tarzda, ikiz nizamda, tamamı dükkan ve işyerinden ibaret bina yer aldığı tespit edilmiştir. Söz konusu binanın, Muammer Aksoy Caddesi cephesinde ve yol kotunda yer alan, bina ana girişinin de yer aldığı zemin görünümlü bodrum katında, cadde cephesi konumlu sıralı dükkanlar, Mehmet Ali Bey Sokak cephesinde, yol kotunda yer alan zemin katında, katın tamamını ihtiva eden dükkan, bina ortak merpeninden çıkılan normal katlarında, her katta katın tamamını ihtiva eden işyeri mahallerinden, çatı katında ise çelik konstrüksiyondan mamul salon, banyo-WC mahallerini ihtiva eden bölüm ile açık teras bulunmaktadır. Söz konusu bina zeminde 250m2 alana sahip, normal katlarında, açık iki yol cephesinde kapalı çıkma teşkil edilmiş durumda, katları 300m2 alana sahip, çatı katı ise 81.70m2 kapalı alanlı olmak üzere, binanın kapalı alanları itibariyle toplam inşaat alanı 2081,70m2dir. Söz konusu binanın zemin ve normal katlarında zemin kaplaması seramik, duvarları sıvalı ve boyalı, asma tavan ve gömme armatür aydınlatmalı, normal katlarında ara bölme duvarları ile ofis ve büro mahalleri teşkil edilmiş durumda, kat sahanlıklarında bay-bayan WC ve lavaboları bulunmaktadır. Çatı katta yer alan bölüm, çelik konstrüksiyondan imal edilmiş olup, alüminyum doğramalı, banyo-WC? de duvarları tavana kadar fayans kaplı, sıhhi tesisat armatürleri mevcuttur. Binanın dış cephesi reflektif camlı alüminyum giydirme cephe sistemli, bina dahilinde elektrik, sıhhi tesisat, asansör tertibatı, katlarında müstakil doğalgaz tesisatı ve kombi kalorifer sistemi mevcut, bina kat sahanlık ve basamakları mermer kaplama olup, taşınmaz bulunduğu konum itibariyle alt ve üst yapı imkanlarında istifade edecek konumda, ana arter üzerinde yer almakta olup, Basın Ekspres Yolu, D100 Karayolu ve Havalimanına yakın mesafede, civarın talep gören ticaret ve konut alanında yer almaktadır.

Yüzölçümü : 442 metrekare
Kıymeti : 8.500.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
İmar Durumu : Küçükçekmece Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 17113 sayılı imar durumu yazısına göre; Küçükçekmece İlçesi, Tevfikbey Mahallesi, 3447 parsel sayılı taşınmaz, 22.06.2005- 17.01.2014- 17.10.2014- 18.10.2015- 13.01.2017- 17.03.2017- 28.03.2018 tasdik tarihli, 1/1000 ölçekli Sefaköy Revizyon Uygulama İmar Planında, plan notlarının 1.29 maddesindeki hükümlerine haiz, İ-3 (ikiz nizam 3 kat) Konut Alanında ve kısmen de Yolda kalmaktadır.
Kaydındaki Şerhler :
1. Satış Günü : 24/04/2020 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 20/05/2020 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Tevfikbey Mah. Halkalı Cad. Küçükçekmece Adliyesi A Blok Giriş Kat,G-71 Nolu İcra Daireleri İhale Odası Sefaköy Küçükçekmece / İstanbul

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/766 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.16/03/2020


Geri Dön