19 / 04 / 2024

Küçükçekmece'deki evler ulaşım projeleriyle değerlendi!

Küçükçekmece'deki evler ulaşım projeleriyle değerlendi!

Küçükçekmece'de geliştirilen projeler ve yatırımlar bölgeyi ulaşım üssü haline getirdi. İlçede gayrimenkul fiyatları tavan yaptı.



Küçükçekmece, ulaşım projeleri sayesinde gayrimenkul yatırımcıları için çekim merkezi haline geldi. Aksaray ve Havaalanı arasındaki metro, Sirkeci'den Avrupa'ya uzanacak hızlı tren hattı ile ilçe gözde semtler arasına girdi.


21 mahallede 1 milyon kişiyi barından ilçede ulaşım güzergahları üzerinde kentsel dönüşüm ve markalı konut projeleri konumlanıyor. 


HALKALI METRO HATTI 

9.4 km uzunluğundaki Bağcılar(Kirazlı) - Küçükçekmece(Halkalı) metro hattında toplamda 9 istasyon olması planlanıyor, bu istasyonlardan 4'ü ilçe sınırlarında yer alıp 2019 yılında tamamlanması öngörülüyor. Bölgeden geçen istasyonlar ise Fatih İstasyonu, Halkalı Merkez, Hastane ve Yarımburgaz İstasyonu olarak belirlendi. 


BAHÇEŞEHİR METRO HATTI 

E-5 ve E -6 gibi iki önemli arterin yanı sıra Aksaray ile Havaalanı arasındaki metro hattından, Sirkeci'den Avrupa'ya uzanacak hızlı tren hattına, deniz ulaşımından hava ulaşıma kadar farklı ulaşım imkânlarına ev sahipliği yapan ilçe şimdi de havaray ve yeni metro hattı sayesinde gayrimenkul yatırımcıları için çekim gücü oldu. Nüfusu 1 milyona yaklaşan 21 mahalleli ilçenin yerinden değişim ve dönüşümde markalı konut üreticileri büyük rol oynuyor. Şirketler, projelerini ağırlıklı olarak ulaşım güzergâhlarının üzerinde konumlandırıyor. 


BEYLİKDÜZÜ METRO HATTI 

Yapım ihalesi sürecinde olan Bakırköy-Beylikdüzü metro hattında yer alacak Sefaköy, Cennet Mahallesi, Küçükçekmece durakları ilçe sınırları içinde bulunuyor. 


MARMARAY HATTI 

Halkalı-Sirkeci tren hattının yenilenmesi ile Yenikapı üzerinden  Marmaray  hattının devamı olan proje kapsamında Küçükçekmece İstasyonu, M.Kemal İstasyonu, Halkalı Gümrük İstasyonu, Tema-Halkalı İstasyonu bu ilçeden geçecek. 


ATAKÖY-İKİTELLİ METRO HATTI 

13 km uzunluğundaki Ataköy - İkitelli metro hattında toplamda 12 istasyon yer alıyor. Bu istasyonlardan Mehmet Akif ile İkitelli istasyonları Küçükçekmece'de bulunuyor.


HALKALI MARMARAY HATTI 

21 km uzunluğundaki Zeytinburnu- Halkalı Gümrüğü Marmaray Hattında toplamda 9 istasyon olacak. İlçeden geçen duraklar; Küçükçekmece, Soğuksu İstasyonu ve Halkalı Gümrük olarak belirlendi. 


Güneş


Geri Dön