28 / 03 / 2024

Küçükyalı Karayolları Arazisi ihalesi protesto edildi!

Küçükyalı Karayolları Arazisi ihalesi protesto edildi!

26 Mayıs günü ilk ihalesi gerçekleştirilen Karayolları Arazisi'nin ihalesini en yüksek teklifi veren Tahincioğlu Gayrimenkul kazandı. İhale Maltepeliler tarafından protesto edildi.



26 Mayıs günü ilk ihalesi gerçekleştirilen Karayolları Arazisi'nin, yeterli bulunmayan teklifle 7 Haziran'a ertelenen ikinci ihalesi yine Maltepeliler tarafından protesto edildi. İhalenin yapıldığı Emlak Konut GYO binası önünde toplanan grup, taleplerini yineledi. Yapılan açıklamada, hazırlanan imar planlarına karşı yüzlerce itiraz olmasına rağmen, itirazların değerlendirilmesi bile beklenmeden ihale sürecinin başlamasının kabul edilemez olduğu aktarıldı. Ayrıca, kamu yararı gözetmeksizin 'Konut ve Ticaret Alanı' olarak tanımlanan arazinin, bölgede mevcutta bile karşılanamayan altyapı ve donatı ihtiyacını daha da arttıracağına vurgu yapıldı. Projeye karşı çıkan Maltepeliler, arazinin belediyeye devredildikten sonra park ve deprem toplanma alanı olarak değerlendirilmesi talep ediliyor. 


Sonucu 8 Haziran sabahı açıklanan ihaleyi, en yüksek teklifi veren Tahincioğlu Gayrimenkul kazandı. Şirket, 114 bin dönümlük arazi için 3.6 milyar lira satış geliri ve 1.5 milyar lira arsa payı önerdi. 


BirGün


Geri Dön