28 / 03 / 2024

Küçükyalı Karayolları arazisine 180 milyon TL teklif!

Küçükyalı Karayolları arazisine 180 milyon TL teklif!

Emlak Konut Maltepe Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi bugün gerçekleştirildi. Tekliflerin adeta havada uçuştuğu ihaleye 13 firma katıldı. İhalede en yüksek teklif Artaş İnşaat'tan geldi.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Maltepe Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi bugün gerçekleştirildi. İhaleye 13 firma katıldı.  İhalenin ikinci oturum tarihi henüz açıklanmadı.


180 milyon TL teklif


Tekliflerin adeta havada uçuştuğu ihalede en yüksek teklif Artaş İnşaat'tan geldi.  Artaş İnşaat Küçükyalı Karayolları arazisi için arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 600 milyon TL teklif verirken, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 180 milyon TL teklif sundu.

Küçükyalı Karayolları arazisi için en yüksek ikinci teklif Kalyon İnşaat - Emay İnşaat İş Ortaklığı'ndan 175 milyon TL olarak geldi. İhalede en yüksek üçüncü teklif ise 133 milyon TL olmak üzere Eltes İnşaat'tan geldi.


En yüksek dördüncü teklifi 100 milyon TL olarak Mapa İnşaat - İhlas Yapı İş Ortaklığı verirken, en yüksek beşinci teklifi ise Sur Yapı - Hatay Akpınar İş Ortaklığı 50 milyon TL olarak verdi.


13 firmanın yarıştığı Küçükyalı Karayolları arazisinin toplam inşaat alanı 114 bin 239 metrekare, emsale esas inşaat alanı ise 128 bin 169 metrekare. 


Dükkan, konut, ilkokul, ibadet alanı, meydan ve park alanı imarlı arsanın imar planı değişikliği 21 Nisan'da askıya çıktı.  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç 2014'te yaptığı açıklamada arsaya botanik park yapılacağını ifade etmişti.


Küçükyalı Karayolları arazisi satışa çıkıyor!


Küçükyalı Karayolları arazisine 180 milyon TL teklif!


Küçükyalı Karayolları arazisi hakkında bilgi;

1-) A fonksiyon alanında ticaret-konut alanı bulunuyor. Emsal değeri 1,80, arsa alanı 18 bin 360 metrekare, emsale esas inşaat alanı 33 bin 48 metrekare.

2-) B fonksiyon alanında ticaret-konut alanı bulunuyor. Emsal değeri 1,80, arsa alanı 35 bin 480 metrekare, emsale esas inşaat alanı 63 bin 864 metrekare.

3-) C fonksiyon alanında ticaret-konut alanı bulunuyor. Emsal değeri 1,80, arsa alanı 17 bin 365 metrekare, emsale esas inşaat alanı 31 bin 257 metrekare.  

4-) İlkokul alanının toplam arsa alanı 5 bin 778 metrekare.

5-) İbadet alanının toplam arsa alanı 3 bin 535 metrekare.

6-) Meydan alanının toplam arsa alanı 4 bin 850 metrekare.

7-) Park alanının toplam arsa alanı 28 bin 871 metrekare.


Küçükyalı Karayolları arazisinin plan notları

1-) Ticaret-konut alanlarında emsal 1,80 olup inşaat alanının minimum yüzde 25'i kadar ticaret alanı olarak ayrılacak, ancak bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda toplam emsal inşaat alanının maksimum yüzde 50'si ticaret alanı olarak kullanılabilir.

2-) Ticaret-konut alanlarında TAKS değeri, yapı nizamı, binaların kot alacağı noktalar ve yapı yüksekliği T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanacak kentsel tasarım projesi doğrultusunda belirlenecek. Plan sonrası onaylanacak kentsel tasarım projesi bu plan ile bir bütündür. 

3-) Ticaret-konut alanlarında belirtilmeyen hususlarda 26 Şubat tasdik tarihli Maltepe E-5 Güneyi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hükümlerinin Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne aykırı olmayan hükümleri geçerlidir. 


İhaleye teklif veren 13 firma

1-) Mesa Mesken 

2-) Varyap Varlıbaşlar Yapı

3-) Ege Yapı & Nivak Danışmanlık ve Mimarlık İş Ortaklığı 

 4-) Fuzul Yapı İnşaat & Yol İnşaat İş Ortaklığı 

5-) Nurol GYO & İntaya İnşaat & Nurol İnşaat İş Ortaklığı 

6-) Tahincioğlu Gayrimenkul. & Tahincioğlu Küçükyalı İnşaat & Kozken İnşaat İş Ortaklığı

7-) Eltes İnşaat

8-) Artaş İnşaat 

9-) Özülke İnşaat

10-) Nuhoğlu İnşaat.& Alt Ve Üst Yapı İnşaat İş Ortaklığı 

11-) Kalyon İnşaat.& Emay İnşaat İş Ortaklığı 

12-) Mapa İnşaat & İhlas Yapı İş Ortaklığı

13-) Sur Yapı & Hatay Akpınar İş Ortaklığı 


İhale sonucu için tıklayın


Esra Nur AÇKI / Emlakkulisi.com



Geri Dön