24 / 04 / 2024

Kupon arsa nedir? Kupon arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Kupon arsa nedir? Kupon arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Kupon arsa, gayrimenkul sektöründe kullanılan bir terim olmakla birlikte, uygun fiyatlı arsaları nitelendirmektedir. Kupon arsa almak herkes için büyük fırsat olsa da bu tarz arsaları alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır…



Kupon arsa, halk arasında kelepir olarak tabir edilen arsalardır. Muadillerine göre daha ucuz fiyata alınabilir ancak bir arsanın kupon olup olmadığını anlamak için resmi olarak belirlenmiş kriterler bulunmamaktadır. Bu nedenle de kupon arsa almak isteyen kişi, iyi bir araştırma neticesinde arsanın kupon olup olmadığına karar verebilir….

KUPON ARSA NEDİR?

Kupon arsa, yer aldığı bölgede benzer özelliklere sahip olan ve benzerleri ile karşılaştırıldığında daha ucuz bir fiyata satışa sunulan arsa, tarla ve arazilere verilen isimdir.

Halk arasında kelepir olarak da adlandırılan kupon arsalar, muadillerine göre daha ucuz ve uygun fiyatlı olarak nitelendirilir. Yine, yatırım değeri fazla olan ve kısa süre içerisinde değer kazanacağı düşünülen arsalar da kupon arsa olarak tanımlanır.

Kupon arsa nedir? Kupon arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Bir arsanın kupon arsa olarak nitelendirilebilmesi için kullanım amacı ve bulunduğu konum gibi bazı faktörler dikkate alınmaktadır. Bu bakımdan bir arsanın kupon arsa olup olmadığını anlamak için göz önünde bulundurulması gereken özellikler şu şekilde sıralanabilir;

  • Arsanın fiyat avantajı,
  • Arsanın lokasyon avantajı,
  • Katma değeri.

Kupon arsa almadan önce bakılması gereken en önemli özelliği asıl olarak lokasyonudur. Çünkü, merkezi bir lokasyonda bulunan kupon arsaların üzerine kira getirisi yüksek olan binaların yapılabilme imkânı daha fazladır. Emlak sektöründe bilinir ki aynı özelliklere sahip evler arasında konumu ve manzarası daha iyi olan evlerin kira getirisi daha yüksektir.

Diğer yandan bir arsanın kupon arsa olup olmadığı çevresindeki arsaların boş olmamasından anlaşılabilir. Çünkü çevresi dolu olan bir arsa daha nadir ve değerli olacaktır.


Geri Dön