19 / 04 / 2024

Kur korumalı mevduatta bir ilk yaşandı! İlk kez düşüş var!

Kur korumalı mevduatta bir ilk yaşandı! İlk kez düşüş var!

Kur Korumalı mevduat hesabı uygulamasına geçildiğinden beri bir ilk yaşandı. Kur korumalı mevduat büyüklüğü haftalık bazda düşüş kaydetti.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası sisteminin Hazine’den daha farklı olduğunu o sebeple de rakam açıklayamadığını söylerken, 2 Aralık’ta bankanın komisyona yapacağı sunumu işaret etti.

KUR KORUMALI TÜRK LİRASI VADELİ MEVDUAT NEDİR?

Ziraat Bankası'nda yer alan tanıma göre, Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı, Türk Lirası birikimlerinizi kurdaki değişimlere karşı korumayı hedefler.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı, hesap açılışı sırasında sunulan faiz oranı ile kazanç sağlar ve vade boyunca olası kur hareketlerine karşı birikimlerinizi korur. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabında, vade sonundaki faiz oranı kazancı, döviz kurundaki artış oranından düşükse hesabınıza döviz kurundaki artış yansıtılır.

Araç sahipleri dikkat! Depoyu doldurmadan hemen bakın! Benzine indirim geliyor! 24 Kasım 2022 güncel akaryakıt fiyatları

Dolar bugün ne kadar? Faiz düştü, dolar yükseldi mi? Dolarda son durum ne? Dolar yükselecek mi?

Gram altını olan bayram edecek! 1 gram altınınız bile varsa hemen bakın!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön