24 / 04 / 2024

THY’den havalı bilanço! Türk Hava Yolları tarihinde bir ilk yaşandı!

THY’den havalı bilanço! Türk Hava Yolları tarihinde bir ilk yaşandı!

Yılın ilk altı ayında 737 milyon dolar net kar kazandıklarını açıklayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, THY tarihinde bunu bir ilk olduğunu açıkladı. İşte detaylar…



Türk Hava Yolları (THY) yılın ilk altı ayında 737 milyon dolar net kar elde ettiğini duyurdu THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, şirketin yarı yıl sonuç bilançosunu açıklamak için ekonomi basını ile bir araya geldi.

Hürriyet’in haberine göre; gerçekleşen toplantıda THY’nin tüm üst yönetimi de vardı. “Bu yıl geçmiş yıllara göre çok daha büyük bir başarı var” şeklinde konuşan Bolat, “Avrupa’daki havalimanlarında iş yapış modelleri bozulmaya başladı. Yeterli sayıda çalışan kişileri yok. Üreticiler tedarik zincirinde kırılmalar ile karşılaşıyor. Normal zamanda dar gövde uçağın motoru için sadece 55 gün olan tamir süresi 180 güne yükseldi. Çünkü parça üretimleri aksadı. Sekiz tane 787’miz bir yıldır gelmedi. Yani bu seneye % 10 geniş gövde uçak eksiği ile başladık. Tüm bozulmalara rağmen THY kapasiteyi yükseltti. Uçakların kullanımını optimize etti. THY Technic, hız kazandı. Yerde kalan uçak sayısı ise % 50 azaldı. Bu sene ilk altı ayda 737 milyon dolar kar var. Bu THY tarihinde ilk altı ayda en büyük rakam” ifadelerini kullandı.

THY’den havalı bilanço! Türk Hava Yolları tarihinde bir ilk yaşandı!


Geri Dön