28 / 03 / 2024

Kurbağalıdere'nin temizlik çalışmaları tamamlanmak üzere!

Kurbağalıdere'nin temizlik çalışmaları tamamlanmak üzere!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy-Maltepe-Ümraniye'deki derelerin aktığı geniş bir havza olan 67 kilometre uzunluğundaki Kurbağalıdere'nin temizlik çalışmalarında önemli mesafe aldı.



İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy-Maltepe-Ümraniye'deki derelerin aktığı geniş bir havza olan 67 kilometre uzunluğundaki Kurbağalıdere'nin temizlik çalışmalarında önemli mesafe aldı. İBB Fen İşleri, İtfaiye Daire Başkanlığı, Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İSKİ Genel Müdürlüğü'nün 24 saat kesintisiz yürüttüğü çalışmalar kapsamında bugüne kadar 40 bin metreküp çamur çıkartıldı. Dip ve yüzey temizliği çalışmaları sonucunda deredeki ağır koku ve kabarcıklar da büyük ölçüde azaldı. 


Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 3 yıl önce başlattığı kolektör inşaatı da hızla devam ediyor. Havzanın atıkları nedeniyle kirlenen deredeki atıksuları metro tipi tünelle toplayarak arıtma tesisine ulaştıracak inşaatın ilk etabı yüzde 90 oranında tamamlandı. Kurbağalıdere'deki atıksular 2015 yılı sonuna kadar kontrol altına alınmış olacak. 


Milat


Geri Dön