29 / 03 / 2024

kurbağalıdere temizlik çalışmaları son durum ne

kurbağalıdere temizlik çalışmaları son durum ne

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy-Maltepe-Ümraniye'deki derelerin aktığı geniş bir havza olan 67 kilometre uzunluğundaki Kurbağalıdere'nin temizlik çalışmalarında önemli mesafe aldı.

Bitlis'i tarihine kavuşturan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Bitlis'teki Dere Üstü Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. 

Kurbağalıdere yatağındaki barakalar yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Ataşehir Belediyesi atık malzeme toplama amacıyla yapılan barakaları yıktı.

İzmir metro çalışmalarında son durum ne? 

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında hayata geçmesi planlanan Narlıdere Metrosu'nda çalışmalarını sürdürüyor. Buca Metrosu içinde müjdeli haber verildi. 

Rize'deki bina yıkım çalışmaları sırasında çöktü!

Rize'nin Muradiye İlçesi'nde dere yatağına inşa edilen geçtiğimiz gün yıkımına başlanan 7 katlı bina çalışmalar sırasında çöktü.

Kurbağalıdere'nin son hali inanılmaz!

Kurbağalıdere yeniden canlanıyor. İBB tarafından 5 yıldır devam eden ve son 1 yıldır hızlandırılan ıslah çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı...

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının yüzde 90'ı tamam!

Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Çalışmalar 2019 yılının Nisan ayı itibarıyla bitecek...

Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi trafiğe açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, yenileme çalışmaları sebebiyle 23 Aralık 2017'de kapatılan Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi açıldı.

Narlıdere ve Buca metrosunda inşaat çalışmaları yeni yılda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere ve Buca metrosunda inşaat çalışmaların yeni yılda başlayacağını müjdeledi. İzmir'e yatırımların çoğaldığını dile getiren Kocaoğlu, "Özellikle sağlık turizminde ve fuarcılık alanında daha gerçekleştirilecek önemli yatırımlar var" dedi.

Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığına neden olan Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü’nü yeniden inşa ediyor. Yıkım işlemlerinden dolayı köprü 23 Aralık Cuma Günü Saat 09.00’dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Malatya Aşudi Vadisi planlama çalışmaları tamamlandı!

Malatya’daki dere yatağının geçtiği Aşudi Vadisinde başlatılan yeniden planlama çalışmaları tamamlandı.

Kurbağalıdere-Hasanpaşa Kentsel Sit Alanı imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Kurbağalıdere - Hasanpaşa Kentsel Sit Alanına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Narlıdere Sahilevleri düzenleme çalışmaları tamamlanamadı!

İzmir'in en lüks semtlerinden olan ve ünlü isimlerin yaşadığı milyonluk villaların bulunduğu Sahilevleri Kıyı Düzenleme çalışmaları tamamlanamadı.

Narlıdere'de uzun süren inşaat çalışmaları tepki görüyor!

Narlıdere'de geçtiğimiz aylarda çöken Narbel Yolu'ndaki inşaat çalışmalarının uzun sürmesine çevre sakinleri tepki gösterdi.

kurbağalıdere temizlik çalışmaları son durum ne Haberi

kurbağalıdere temizlik çalışmaları son durum ne

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy-Maltepe-Ümraniye'deki derelerin aktığı geniş bir havza olan 67 kilometre uzunluğundaki Kurbağalıdere'nin temizlik çalışmalarında önemli mesafe aldı. İBB Fen İşleri, İtfaiye Daire Başkanlığı, Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İSKİ Genel Müdürlüğü'nün 24 saat kesintisiz yürüttüğü çalışmalar kapsamında bugüne kadar 40 bin metreküp çamur çıkartıldı. Dip ve yüzey temizliği çalışmaları sonucunda deredeki ağır koku ve kabarcıklar da büyük ölçüde azaldı. 


Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 3 yıl önce başlattığı kolektör inşaatı da hızla devam ediyor. Havzanın atıkları nedeniyle kirlenen deredeki atıksuları metro tipi tünelle toplayarak arıtma tesisine ulaştıracak inşaatın ilk etabı yüzde 90 oranında tamamlandı. Kurbağalıdere'deki atıksular 2015 yılı sonuna kadar kontrol altına alınmış...