23 / 04 / 2024

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı buluştu!

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı buluştu!

Küresel Tasarını Kentleri Teşkilatı'nca hazırlanan ilerleme raporunun değerlendirildiği ve bir sonraki Başkanlık başvurusu rehberi ile ilgili ayrıntıların müzakere edildiği toplantıda,teşkilatın üyelik şartları ile ilgili prosedür ele alındı...



Küresel Tasarını Kentleri Teşkilatı'nca hazırlanan ilerleme raporunun değerlendirildiği ve bir sonraki Başkanlık başvurusu rehberi ile ilgili ayrıntıların müzakere edildiği toplantıda, Teşkilatın tüzüğü ile ilgili değiştirilmesi düşünülen maddelerde masaya yatırılarak, teşkilatın üyelik şartları ile ilgili prosedür ele alındı. 


Son olarak da temsilciler Kentsel Tasarım uygulamaları ile ilgili sunumlarda bulundular. Sıcak bir ortamda geçen Hazırlık toplantısının ardından konuklar. ANKA PARK alanındaki inşaat çalışmalarını gezdiler ve proje hakkında bilgi aldılar. 


Konuk heyetin daha sonraki durağı ise Büyiikşehir Belediyesi'nin sosyal projelerinin örneklerinden biri olan Türkiye'nin en büyüğü Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi oldu. Burada da incelemelerde bulunan heyet, Kuzey  Ankara  Kentsel Dönüşüm Proje alanını gezerek, Büyiikşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldılar. Bangkok Büyiikşehir Belediyesi Başkanlık Kuııılu Danışma Başkanı Dr. Vallop Suvvandee, Ankara'yı ve Ankara Büyiikşehir Belediyesi'nin hayata geçirmiş olduğu projeleri gezip gördükten sonra düşüncelerini şöyle dile getirdi: •'Büyükşehir'in kentsel dönüşüm ile gecekondudan modern yaşam alanlara yönlendiren projeler yapması beni çok etkiledi. 

Bu projeler özelikle birçok şehre ilham olabilecek projeler. Şehrin geleceğine ve gençlerine biiyiik yatırımlardan olan ANKAPARK ve Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, Ankaralılar için büyük bir avantaj. 

Çabalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ve ekibini tebrik ediyorum" dedi. 


Anayurt 


Geri Dön