20 / 04 / 2024

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı toplantısı başladı!

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı toplantısı başladı!

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın Yönetim Kurulu Toplantısı, Ankara’da başladı. Toplantıda, Teşkilat başkanlığını yürüten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 2013-2015 yılı dönem başkanlığını sürdürmesi için de destek kararı çıktı.



Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın Yönetim Kurulu Toplantısı, Ankara’da başladı. Toplantıda, Teşkilat başkanlığını yürüten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 2013-2015 yılı dönem başkanlığını sürdürmesi için de destek kararı çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla yarın açılışı yapılacak olan Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı 2. Genel Kurul toplantısı öncesi, bugün düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, Başkan Gökçek’in, teşkilat başkanlığına devam etmesi görüşüldü.

ANKARA’YA TEŞEKKÜR VE DESTEK

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Yönetim Kurulu Toplantısı Genel Sekreter Jong Won Baik, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin ve yönetim kurulu üyesi kentlerin katılımıyla başladı.

Konuşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı “Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın 2013 yılı Yönetim Kurulu Toplantısına hoşgeldiniz” diyerek başlayan Ali Gökşin, “Dünya nüfusunun yarıdan fazlasının kentlerde yaşadığı gerçeğini göz önüne aldığımızda kentlerimizin geleceğini planlarken o kenti nasıl tasarladığımız kentte yaşayanlar için büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Yönetim kurulu üyesi kentlerin temsilcilerinin söz alarak görüş belirttiği toplantıda, Ankara’nın ve  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 2013-2015 yılları için de dönem başkanlığının uzatılması, gözlemci kentlerin çabaları göz önünde bulundurularak, bu kentlerin de yönetim kuruluna üye olarak kabul edilmesi konularında destek kararı çıktı.

KÜRESEL GELİŞİM HEDEFLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi, Kore Cumhuriyeti’nin Başkenti Seul Kenti’nde 2010 yılında gerçekleştirilen Küresel Tasarım Kentleri Zirvesi’nin ardından kentsel tasarımda küresel gelişim için dayanışmanın sağlanması amacıyla kurulan Teşkilat’ın tüm toplantılarına katılarak, en büyük desteklerden birini vermişti.

Kentsel Dönüşüm Projeleri, dev rekreasyon alanları, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi, şehir aydınlatmaları gibi projeleri ile Büyükşehir Belediyesi, Yönetim Kurulu üyeleri ve bağımsız uzmanların oluşturduğu seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonrası Teşkilat’ın 2011-2013 Dönemi Başkanlığı’na seçilmişti

Anadolu

Geri Dön