25 / 04 / 2024

Kurucaşile kanalizasyon inşaatı 20 Nisan'da başlayacak!

Kurucaşile kanalizasyon inşaatı 20 Nisan'da başlayacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile İlçesi Kanalizasyon Şebeke inşaatı ihalesinin 20 Nisan 2015 tarihinde İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı.



Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile ilçesinin altyapı sorununu gidermek için Belediyenin Kültür ve Turizm Bakanlığına ve İller Bankasına yaptığı başvurular neticesinde yatırım programına alınmasını sağladıkları Kurucaşile kanalizasyon şebekesi inşaatı ihalesinin İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından 20 Nisan 2015 tarihinde Ankara'da gerçekleştirileceğini açıkladı. 



"KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINDAN 500 BİN TL ÖDENEK AKTARILDI" 

Milletvekili Tunç, kanalizasyon şebekesi inşaatı için Kültür ve Turizm Bakanlığından 500 bin lira başlangıç ödeneği aktarıldığını belirterek, 20 nisanda yapılacak olan ihalenin kesinleşmesinin ardından 15 gün içerisinde müteahhit firrna ile sözleşme imzalanacağını, yer tesliminin ardından da 6 ay içerisinde inşaat çalışmalarının tamamlanacağını söyledi. 



"BARTIN'DA İLÇE VE BELDELERİN TAMAMINDA ALT YAPI YATIRIMLARI SÜRÜYOR" 

Milletvekili Tunç, Bartın'ın türn ilçe ve beldelerinde önemli altyapı yatırımları gerçekleştirmekte olduklarını belirterek, Ulus İlçesi Kanalizasyon inşaatının 30 Ocak 2015 tarihinde ihalesinin gerçekleştirildiğini, ihalenin kesinleştiğini ve müteahhit firmanın çalışmalarına başladığını söyledi. Amasra İlçesi derin deniz deşarjı ve atıksu arıtma işi için de 2 milyon 750 bin lira ödenek aktardıklarını belirten Milletvekili Tunç, ihale sürecinin ardından yapımına başlanacağını söyledi. 



Kurucaşile Kanalizasyon projesini de Kültür ve Turizm Bakanlığının yatırım programına aldıklarını belirten Milletvekili Tunç, 500 bin lira başlangıç ödeneğinin gönderildiğini, İller Bankası tarafından 20 Nisan'da yapılacak olan ihalenin ardından Kurucaşile kanalizasyon inşaatının başlayacağını söyledi. 



KOZCAĞIZ, KUMLUCA, ABDİPAŞA, HASANKADI BELDELERİ İLE ÇAKRAZ VE ARITTA ALT YAPI YATIRIMLARI 

Arıt Merkez ve çevre köylerinin Kanalizasyon inşaatını Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesinden karşıladıklarını belirten Milletvekili Tunç, Kumluca Beldesi kanalizasyon inşaatını da SUKAP projesi ile tamamladıklarını, Kozcağız Beldesi Kanalizasyon inşaatı ve atıksu antma tesislerinin inşaatının da SUKAP projesi kapsamında devarn ettiğini söyledi. 



Çakraz Kanalizasyon Kollektör Hattı ve Şebeke yapımını da Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesinden karşıladıklarını belirten Milletvekili Tunç, Çakraz Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı yapım ihalesinin de 25 Mart 2015 tarihinde Bartın İl Özel İdaresince gerçekleştirildiğini söyledi. 


Milletvekili Tunç, SUKAP projesi kapsamında Abdipaşa beldesine de İçrne Suyu şebeke inşaatını tamamladıklarını belirterek, Hasankadı Beldesi Kanalizasyon inşaatı yapım işinin de 6 Nisan 2015 tarihide İller Bankası Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca Ankara'da gerçekleştirileceğini açıkladı. 


Bartın Hergün Gazetesi


Geri Dön