18 / 04 / 2024

Kuruşu kuruşuna konut kredisi faiz avantajları!

Kuruşu kuruşuna konut kredisi faiz avantajları!

Konut sektöründe yaşanan durgunluğu aşmak için dün hükümet, Ziraat Bankası öncülüğünde bir kampanya başlatılacağını açıkladı. İşte kuruşu kuruşuna konut kredisi faiz avantajları...




Konut kredi faizleri 8.5 yılın zirvesine çıktı. Bu sebeple 81 ilde krediyle ev alımları düştü. Posta gazetesinden Hamide Hangül'ün haberine göre, Mart itibarıyla bu azalış yüzde 35 olarak tespit edildi. Konut sektöründe yaşanan bu durgunluğu aşmak için dün hükümet, Ziraat Bankası öncülüğünde bir kampanya başlatılacağını açıkladı.

VERGİLER İNMİŞTİ

Konut sektörünü rahatlatmak için ilk adım hafta sonu atıldı. Böylece; konuta satışından alınan yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi (KDV), yüzde 8’e indirildi. İkinci adım ise tapu harcıyla ilgiliydi. Alıcı ve satıcının ayrı ayrı yüzde 2 olarak ödediği harç, yüzde 1.5’e çekildi. Böylece 300 bin TL'lik bir evde vatandaş 26 bin lira kâra geçmişti.

Kuruşu kuruşuna konut kredisi faiz avantajları!

FAİZ HAMLESİ GELDİ 

Dün kredi faizlerinin de aşağı çekileceği açıklandı. Şu anda piyasada kredi faizleri ortalama yüzde 1.25 seviyelerinde. Bu oran, bankaların yapacağı kampanya ile yüzde 1’e çekilmiş olacak. Bu yönde benzer bir adım 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra atıldı. Vergi indirimlerinin ardından faiz indirimiyle vatandaşın ev alma maliyeti daha da düşmüş olacak.

78 BİNLİK AVANTAJ

Konut kredisi en fazla, evin değerinin yüzde 80’i kadar çekiliyor. 300 bin TL'lik bir ev alındığını düşünelim. Bu durumda 240 bin TL kredi çekilecek. Faiz yüzde 1.25’ten yüzde 1’e inince toplam kredi maliyeti 52 bin TL düşecek. KDV ve tapu harcındaki indirimle birlikte cepte kalacak para 78 bin TL'yi bulacak.

 

Konut kredisi faizleri indiriliyor!

 

7 maddede tapu ve KDV indirimi!

 


Geri Dön