24 / 04 / 2024

Kuşadası Kapalı Pazar Yeri hizmete giriyor!

Kuşadası Kapalı Pazar Yeri hizmete giriyor!

Kuşadası Belediyesi tarafından Hacıfeyzullah Mahallesi’nde yapılan kapalı pazar yerinin açılışına sayılı günler kaldı, 475 tezgah kapasiteli kapalı pazar yerinin inşaatı ve çevre düzenlemesi sona erdi...




Kuşadası Belediyesi tarafından Hacıfeyzullah Mahallesi’nde yapılan kapalı pazar yerinin açılışına sayılı günler kaldı. İnşaatı ve çevre düzenlemesi sona eren toplam 475 tezgah kapasiteli kapalı pazar yerinde faaliyet gösterecek esnafın belirlenmesi amacıyla noter huzurunda yapılan kura çekim işlemi de tamamlandı.


Kuşadası Belediyesi tarafından Hacıfeyzullah Mahallesi’nde eski itfaiyenin bulunduğu 15 bin metrekarelik alana yaptırılan kapalı pazar yerinin inşaatı ve çevre düzenlenmesi tamamlandı. Kuşadası 1. Noteri huzurunda yapılan kura çekiminin ardından Salı günleri kurulacak olan sebze pazarı için 701 başvurudan 473 kişi, Çarşamba günleri kurulacak olan tekstil pazarı için yapılan 659 başvurudan 466 kişi, Cuma günleri kurulacak olan sebze pazarı için yapılan 806 başvurudan ise 475 esnaf pazar yerlerine kavuştu.


Kuşadası Belediyesi tarafından yaptırılan ve içerisinde 475 tezgâh kapasiteli pazar yerinde  düğün, toplantı gibi özel etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı bir salon ve otopark da bulunuyor. Kuşadası Belediyesi, pazarın kurulduğu günlerde ilçe genelindeki tüm mahallelerden kapalı pazaryerine ücretsiz servis sağlayacak. Zabıta noktasının yanı sıra bir de özel güvenlik biriminin bulunacağı kapalı pazar yerinin 3 hafta içerisinde hizmete girmesi hedefleniyor.



Kuşadası Belediyesi



Geri Dön