19 / 04 / 2024

Kuşadası'na yeni diş hastanesi geliyor!

Kuşadası'na yeni diş hastanesi geliyor!

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Kuşadası'nda yeni diş hastanesi için çalışmalara başladı. Yeni diş hastanesinin temeli atıldı.



Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Kuşadası'nda temelini attığı diş hastanesiyle sağlık turizmi alanında önemli bir yatırıma imza attı. ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nce hazırlanan "Diş Sağlığı için Kuşadası'na yolculuk" isimli proje, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenerek hayata geçti. Proje kapsamında Kuşadası'nda yaşayan vatandaşlara ve turistlere hizmet verecek olan diş hastanesinin temeli törenle atıldı. Kuşadası Turizm Fakültesi'nin yanındaki alanda yapılan törene, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Işıl Sönmez, Doç. Dr. Şamil Akyıl, Doç. Dr. Senem Gökçen Yiğit Özer, müteahhit firma yetkilileri ve mühendisler katıldı.


"GURUR VERİCİ"


Rektör Bircan projenin gurur verici olduğunu söyleyerek, "Bu tür projeler geleceğe yatırımımız. Bu proje ile Türkiye'de Diş Hekimliği Fakülteleri arasında sağlık turizmini gerçekleştiren ilk fakülte olacağız" dedi. Dekan Özer ise desteklerinden dolayı Bircan'a teşekkür ederek, hastanede 2 lokal ameliyathane, 4 diş kliniği bulunacağını, hastalara daha ucuz ve kaliteli hizmet vermenin temel hedefleri olduğunu belirtti.


Yeni Asır 



Geri Dön