26 / 04 / 2024

Kütahya Emniyet binası 2018'de hizmete girecek!

 Kütahya Emniyet binası 2018'de hizmete girecek!

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının yapımı 2018'de tamamlanacak.



Kütahya İl Genel Meclisi'ııde bütçe görüşmeleri hızla devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının yapımı sürerken yüklenici firmanın sözleşmesi Kamu İhale Kurumunun kararıyla fesh edilmişti. Anlaşmaya varılan yeni şirketler tarafından İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının yapımı 2018'de tamamlanacak. 

Kütahya İl Genel Meclisi Kasını Ayı bütçe toplantıları İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz Başkanlığında tüm hızıyla sürüyor. Devam eden toplantılarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bir sunum gerçekleştirdi. 


Sunumu yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili İbrahim Çatladan, 2016 yılı bütçe harcamaları, 2017 yılı bütçe talebi ile Kütahya'daki bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait yeni hizmet binalarının yapımları hakkında bilgiler verdi. 

Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü 2016 yılında Özel İdare bütçesinden, malzeme ve hizmet alınılan, bakım onarım gibi giderler için toplamda 45 bin TL ödenek ayrıldığı, bu tutarın yaklaşık 29 bin TL kadarının harcandığı bildirildi. Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü 2017 yılı için ise Özel İdare bütçesinden malzeme, makine ve teçhizat alımları, taşıt kiralama ve taşıt bakım onarımı gibi giderler için toplamda 70 bin TL ödenek talebinde bulundu. 


Kütahya'daki bazı kamu kurum ve kuruluşların yapım, onarım ve güçlendirme işleri il müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından koordiııeli olarak birlikte yürütüldüğünü dile getiren Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili İbrahim Çatladan, Bu bağlamda; İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası ve Çavdarhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının yapı denetim görevi yapılmakta olduğunu belirtti. Çatladan: "Milli Eğitim Müdürlüğünün yatırım programında yer alan yapım ve güçlendirme işlerine ait ödenekler İl Özel İdaresi bütçesine aktarılmakta, kurumumuzca söz konusu işlerin proje ve yaklaşık maliyetlerinin hazırlanmasına müteakip İl Özel İdaresüıce ihalesi imzalanmaktadır. Kurumumuzca güçlendirme işlerinin yer teslimi yapılarak, yapı denetim görevi yerine getirilmektedir." dedi. 


Son 1 yıl içinde yapılan bazı işler ise şu şekilde sıralandı: İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yapım işi, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası yapım işi, Çavdarhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet büıası yapım işi, Merkez Ticaret Meslek Lisesi güçlendirme ve onarım işi, Şaphane İlköğretim Okulu güçlendirme ve onarını işi, Emet İmam Hatip Lisesi güçlendirme ve onarım işi, Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu güçlendirme ve onarım işi, Merkez Sağlık Meslek Lisesi güçlendirme ve onarım işi. 


İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİNASI 2018'DE TAMAMLANACAK 

21 Milyon 180 Bin TL tutarındaki Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü için yapılacak olan yeni hizmet binasının daha önce bir inşaat şirketi tarafından işine başlandığı ancak daha sonra söz konusu iş devam ederken, Kamu İhale Kurumunun kararı doğrultusunda işin yüklenicisi ZA İnş. Tic. Ltd. Şti. ile yapılmış olan sözleşmelim feshedildiği açıklandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yeni yüklenici Efe Demiryolu Ray Sistemleri İnş. 

Tic. A.Ş. - Seler Taah. Yapı İnş. Ltd. Şti. İş Ortaklığı ile yeniden sözleşme yapılmasına müteakip, kalan işlemi denetiminin İl müdürlüğü tarafından yapılacağı bildirildi. 

Yeni hizmet binasının 2018 yılı Ağustos ayında bitirilmesi planlanıyor.


Bizim Tavşanlı


Geri Dön