29 / 03 / 2024

Kuveyt gelecek yıl 24 milyar dolarlık ihale verecek!

Kuveyt gelecek yıl 24 milyar dolarlık ihale verecek!

KÖRFEZ ülkelerinden Kuveyt'in gelecek yıl değeri 24 milyar doları aşan ihale vereceği bildirildi. İhalelerin değerinin bu yıla kıyasla iki katına çıkmasının beklendiği kaydedildi. İhalelerin büyük kısmı petrol ve gaz sektörlerinde olacak...



KÖRFEZ ülkelerinden Kuveyt'in gelecek yıl değeri 24 milyar doları aşan ihale vereceği bildirildi. İhalelerin değerinin bu yıla kıyasla iki katma çıkmasının beklendiği kaydedildi. Kaynaklara göre ihalelerin büyük kısmı petrol ve gaz sektörlerinde olacak. İhaleye katılacak firmaların mühendislik, temin ve inşaat tekliflerini önümüzdeki üç ay içerisinde yetkililere sunması gerekiyor. 


Dubai merkezli MEED araştırma firmasına göre, Kuveyt'teki en büyük iki proje 16 milyar dolarlık Temiz Yakıt Projesi ve 7 milyar dolarlık Aşağı Fars petrol projesi. Uzmanlar, ülkede dikkat çeken sektörlerin sadece petrol ve gaz ile sınırlı olmadığını, bunun yanı sıra sosyal altyapı projelerine de milyar dolarlık yatırımların planlandığını kaydetti. Hükümet, hastanelerdeki yatak sayısını önümüzdeki on yıl içerisinde ikiye katlamayı hedefliyor. Ayrıca tamamlandığında dünyanın en büyük ve modern kampüslerinden birisi olacak Sabah El Salim yeni üniversite kampüsünün inşaatı ediyor. İnşaatın maliyetinin 3 milyar doları geçmesi bekleniyor. 


Milat Gazetesi


Geri Dön