26 / 04 / 2024

Kuzey Makedonya'da evsizlerin sayımına başlandı!

Kuzey Makedonya'da evsizlerin sayımına başlandı!

Kuzey Makedonya'da Nisan ayında gerçekleşecek nüfus, hane halkı ve konut sayımı öncesi evsizlerin sayımlarına başlandı.



Kuzey Makedonya'da Nisan ayında yapılacak nüfus, hanehalkı ve konut sayımı öncesi evsizlerin sayımına başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başkent Üsküp'te bulunan "Evsiz aileler için destekli yaşam kabul merkezi"nde başlayan sayımlara Kuzey Makedonya Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Yagoda Şahpaska ve Devlet İstatistik Ofisi Müdürü Apostol Simovski katılım gösterdi.

Kuzey Makedonya da evsizlerin sayımına başlandı!

Şahpaska, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, nüfus sayımı ile elde edilecek verilere dayanarak, vatandaşların talep ve ihtiyaçlarına cevap verecek politikaların üretilebileceğine değindi.

Simovski ise diasporadaki vatandaşların sayımı için açılan internet sitesine bugüne kadar 18 bin kişinin başvuru yaptığını ve yanlış bilgilerin sisteme girilemeyeceğini belirtti.

Kuzey Makedonya da evsizlerin sayımına başlandı!

Kuzey Makedonya, 1 Mart tarihinde diasporada bulunan vatandaşların sayımına çevrimiçi bir sistem aracılığıyla başladı. Bu süreç diğer sayım süreciyle beraber 21 Nisan tarihinde sona erecek. 1-15 Mart tarihlerinde ise Kuzey Makedonya Ordusunun ülke içi ve dışındaki mensupları, hapishane, ceza infaz kurumları ve ıslahevlerinde bulunan mahkumlar ve evsizlerin sayımı yapılacak.

Ülkede ikamet eden diğer vatandaşların sayımı ise 1-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ABD'de uygun fiyatlı konut eksikliği evsiz bırakıyor!


Geri Dön