19 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu emlak piyasasını hareketlendirdi!

Kuzey Marmara Otoyolu emlak piyasasını hareketlendirdi!

İstanbul ile İzmit arasında inşası devam eden Kuzey Marmara Otoyolu, iki şehir arasındaki mesafeyi 1 saatten az bir süreye düşürecek. Otoyol çevresindeki arsalara talep arttı, 5 bin TL olan yerin değeri 60 bin TL'ye kadar çıktı...



İstanbul, Kocaeli ve Sakarya hattında yapılan ve bugüne kadar yüzde 85'i tamamlanan 398 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, 3 ana bölümden ve 7 kesimden oluşuyor. Hizmete açıldığında İstanbul Avrupa yakası ile İzmit arasındaki seyahat süresini 1 saatin altına indirecek olan Kuzey Marmara Otoyolu, Kocaeli’de emlak piyasasını hareketlendirdi. 

Star gazetesinde yer alan habere göre, Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, gelecek sene hizmet vermesi hedeflenen otoyolun bölgeye değer katacağını aktardı. Otoyolun yaklaşık 90 kilometrelik kısmının Kocaeli sınırları içerisinde bulunduğu ve geçtiği her ilçede çıkışı olduğunu söyleyen Alpay Hacıoğlu, “Özellikle Körfez, Derince ve Kandıra ilçeleri komşu kentimiz ve İstanbul’un gürültüsü ve trafiğinden uzaklaşmak isteyen insanların çekim merkezi haline gelecek.”  dedi. Alpay Hacıoğlu, son yıllarda İstanbulluların huzurlu bir hafta sonu geçirmek için tercih ettikleri yerin Sapanca olduğunu vurgulayarak, “Şimdi tam tersi burası olacak. Avrupa yakasından Kuzey Marmara Otoyolu’na giren biri 40-50 dakikada İzmit’e ulaşabilecek ya da Anadolu yakasında oturan biri Akmeşe’den aldığı yere 1 saat içerisinde ulaşabilecek. Kocaeli gayrimenkul yatırımı anlamında 2020-2021’de çekim merkezi olacak” diye konuştu.

KÖYLERE AKIN VAR

Bölgede küçük bir ev ve veya hobi bahçesi yapmak için yer alan yatırımcının çok fazla olduğunu söyleyen Alpay Hacıoğlu, özellikle İstanbul yatırımcısının hafta sonu köylere akın ettiğini aktardı. İstanbul’dan ailece gelip yer almak isteyenler olduğunu belirten Alpay Hacıoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti: “İstanbul’un herhangi bir ilçesinde 100 metrekare yerin değeriyle burada 20 dönüm arsa alabiliyorlar. Ondan dolayı da burayı tercih ediyorlar. Bundan 10 yıl öncesine kadar bir yerin metrekare değeri 3-5 lira civarındaydı. Yani bir dönüm yer 5 bin liraydı. Şimdi o 5 bin lira olan yerin değeri 60-70 bin liraya çıktı.”

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 85'i tamamlandı!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamı 2020'de açılacak!


Geri Dön