19 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu için 3 imar planı askıya çıkarıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu için 3 imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara bölgesinin ulaşımını rahatlatacak Kuzey Marmara Otoyolu için 3 imar planını askıya çıkardı.



Kuzey Marmara Otoyolu, Avrupa Yakası'nın ulaşımını Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yolları yardımıyla rahatlatacak, özellikle İstanbul'un E5 ile TEM ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Köprüsü üzerindeki trafik yoğunluğunu azaltacak, bununla birlikte yeni yapılan 3'üncü Havalimanı'na, yolcu ulaşımının hızlı aktarımını sağlayacak. Anadolu Yakası'nda ise Kurtköy-Liman Bağlantı Yolu Kavşağı kesimi ile trafik yoğunluğu ve sıkışıklığı olan, Sabiha Gökçen Hava Limanı ve OSB'ye ulaşımı rahatlatacak ayrıca Osmangazi Köprüsü ile Bursa,  İzmir  ulaşımını kısaltacak, İzmit-Akyazı kesimleri ile de Karadeniz ve Anadolu bölgelerine ulaşımı sağlayacak.

 

Kuzey Marmara Otoyolu için 3 imar planı askıya çıkarıldı!


Toplam 424 kilometre uzunluğa sahip olan Kuzey Marmara otoyolu projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bugün 3 imar planını askıya çıkardı. Proje kapsamında Çekmeköy'ün Hüseyinli Mahallesi, Sırapınar Köyü, Ömerli Mahallesi ve  Taşdelen Mahallesi'nde 1/5000 ölçekli 26 Eylül 2017 tasdik tarihli imar planı askıya çıkarıldı. İmar planları 13 Şubat 2018 tarihinde askıdan inecek. 


1-) Çekmeköy İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Etkilenme Bölgesi, Hüseyinli Mahallesi bir kısım parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 26 Eylül 2017 tasdik tarihli Nazım İmar Planı bugün askıya çıkarıldı ve 13 Şubat 2018 tarihinde askıdan inecek. Diğer hususlarda 16 Kasım 2011 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Çekmeköy Hüseyinli ve Sırapınar Köyleri ile Ömerli Batı bölgesi nazım imar planı hükümleri ve bu plan üzerinde gerçekleşecen plan hükümleri değişiklikleri geçerlidir.  

 

Kuzey Marmara Otoyolu için 3 imar planı askıya çıkarıldı!

 


2-) Çekmeköy İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Etkilenme Bölgesi, Hüseyinli ve Sırapınar Köyleri ile Ömerli Mahallesi Batı bölgesine ilişkin 1/5000 ölçekli 26 Eylül 2017 tasdik tarihli Nazım İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı ve 13 Şubat 2018 tarihinde askıdan inecek. 

 

Kuzey Marmara Otoyolu için 3 imar planı askıya çıkarıldı!

 


3-) Çekmeköy İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Etkilenme Bölgesi, Taşdelen Mahallesi 1/5000 ölçekli 26 Eylül 2017 tasdik tarihli Nazım İmar Planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı ve 13 Şubat 2018 tarihinde askıdan inecek. Plan değişikliği onama sınırı içinde 8 Mayıs 1996 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Çekmeköy-Taşdelen Mahallesi Nazım İmar Planı hüküğmleri ve bu plan üzerinde gerçekleşen plan  hükümleri değişikliği geçerlidir.  

 

Kuzey Marmara Otoyolu için 3 imar planı askıya çıkarıldı!

 


Kuzey Marmara Otoyolu ile beklenen gelişmeler;

  1. Kuzey Marmara bölgesinde Doğu-Batı istikametindeki ana ulaşım arterleri civarında gelişerek büyüyen, kentleşme ve sanayileşmenin oluşturduğu bölgesel trafik ile bölgeden geçen şehirlerarası ve uluslararası trafik birbirinden ayrıştırılarak ulaşımdaki hizmet kalitesi artırılmış olacak.
  2. Marmara Bölgesinin gelişmekte olan sanayileşmesine ilave katkı sağlayacak olan otoyol, İstanbul 3. Havaalanı bağlantıları, Osmangazi Köprüsü Körfez bağlantısı ve Karasu kavşakları ile bu bölgede yeni yatırımların önünü açacak.
  3. Kuzey Marmara Otoyolu projesi Edirne-Kınalı-İstanbul-Ankara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ile birleşerek Marmara Bölgesini, Ege ve İç Anadolu Bölgesi'ne otoyol ağıyla bağlamış olacaktır. Halen İstanbul’dan 2,5-3 saat olan Bursa ulaşımı 1 saate, İstanbul’dan 8-10 saat olan İzmir ulaşımı 3,5-4 saate ve Eskişehir ulaşımı 2-2,5 saate inecek.
  4. Tekirdağ Sakarya arasında mevcut Yavuz Sultan Selim köprüsü ve 3. Köprü bağlantı yolları ile birleşen otoyol güzergahımız, mevcut ulaşım ağları ve özellikle İstanbul boğazı geçişlerinde kapasitenin üzerinde olan trafik yükünü azaltacak.
  5. Artan yakıt tüketimi, araç bakımı ve onarım giderleri gibi ekonomik kayıplar, trafik yoğunluğunun neden olduğu gürültü ve çevre kirliliği en aza inecek.

 

Kuzey Marmara Otoyolu için 3 imar planı askıya çıkarıldı!

 


Avrupa Otoyolu (92 kilometre)
1. Kesim: Kınalı-Yassıören
2. Kesim: Yassıören-Odayeri
7. Kesim: Habibler-Hasdal


MO Anadolu (178 kilometre)
4. Kesim: Kurtköy-Liman
5. Kesim: Liman-İzmit
6. Kesim: İzmit-Akyazı


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön