19 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu için kamulaştırma bedeli ödenmedi!

Kuzey Marmara Otoyolu için kamulaştırma bedeli ödenmedi!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Kuzey Marmara Otoyolu’nun geçtiği tarlayı kamulaştırıp yol yaptığı, istimlaktan kaynaklı 1 milyon 842 bin 998 TL’lik bedeli de bankaya yatırmadığı öğrenildi.



Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yollarını kapsayan projede kaldığı için Çatalca’daki 7 bin 793 metrekarelik tarlanın acele kamulaştırılması için dava açıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çatalca 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'in olur kararı vermesi üzerine tarladan yol geçirildi, kamulaştırma bedeli için ilk etapta 1 milyon 245 bin 881 TL ödendi. 

Mahkeme, tarlanın esas bedelinin belirlenmesi için dosyayı bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi incelemesi sonucu 1 milyon 842 bin 998 TL farkın daha ödenmesi gerektiğine karar verildi.

Mahkeme, 11 Şubat’ta, bu bedelin Vakıfbank’ın Çatalca Şubesi’nde açılacak bir hesaba depo edilerek, dekontun getirilmesi için 15 gün süre verdi. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü, bu süre içinde parayı yatıramadı. 

25 Mart’ta gerçekleşen duruşmada, “kamulaştırma bedelinin depo edilmediği anlaşıldığı” için dava düştü. Davanın kesinleşmesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü yeni bir dava açacak. Bu sürecin bir yılı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Kuzey Marmara 398 kilometrelik modern otoyol ağına kavuşacak!

Kuzey Marmara Otoyolu için 2 ilçede acele kamulaştırma kararı!

 


Geri Dön