18 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7'nci kesimi açılışa hazır!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7'nci kesimi açılışa hazır!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7'nci kesimi Habibler-Hasdal şantiye alanında tamamlanan çalışmaları inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni kesimin açılışa hazır olduğunu dile getirdi.



Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7'nci kesimi olan Habibler-Hasdal etabı açılış için gün sayıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açılacak yeni etabın şantiye alanında incelemelerde bulundu. 

Otoyol hakkında açıklamalarda bulunan Adil Karaismailoğlu, Marmara Otoyolu'nun Türkiye'nin en önemli projelerden biri olduğunu söyleyerek "Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan 7'nci kesimi de bitirdik. Böylece projeyi tamamlamış oluyoruz." dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu nun 7 nci kesimi açılışa hazır!

Projenin devasa bir çalışma olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, Marmara Otoyolu'nun 400 kilometre uzunluğa sahip olduğunu dile getirdi. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7'nci kesimi olan Hasdal Kavşağı-Habibler Kavşağı arasındaki 10 kilometrelik kesimde çalışmaların tamamlandığını söyleyen Karaismailoğlu şunları söyledi: 

"Kuzey Marmara Otoyolu projesi ülkemiz için en önemli projelerden biri. Sultangazi-Cebeci tünellerinin içindeyiz şu an. Projenin 390 kilometrelik kesimini daha önce açarak vatandaşımızın hizmetine sunmuştuk. Bunun içinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü de vardı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İstanbul şehir içi trafiğine ve boğaz köprülerine getirdiği kolaylığı vatandaşlarımız kullanarak gördü. Daha önce açtığımız 390 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu'nun yakıttan, zamandan ve emisyondan kazanımı yıllık 2,5 milyar TL oldu. Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan 7'nci kesimi de bitirdik. Böylece projeyi tamamlamış oluyoruz.

Bulunduğumuz nokta Cebeci tüneli, Hasdal-Habibler arasındaki 4.004 metre uzunluğu ile İstanbul'un en uzun tünelleri... Burası Hasdal'dan, özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden gelen yoğun trafiğin Mahmutbey kesimine kadar olan, İstanbul'un en yoğun trafik akslarından biri olan kesimde çok büyük kolaylık ve alternatif ulaşım imkanı sağlayacak."

"Projenin en önemli kesimi, İstanbul şehir içi trafiğine olan katkısı" 

Proje ile birlikte TEM otoyolundaki yoğun trafiğin rahatlayacağını söyleyen Karaismailoğlu, "Bütün hazırlıklar bitti, projemiz tamamlandı. Her yönüyle dört dörtlük bir proje oldu. Projenin en önemli kesimi, İstanbul şehir içi trafiğine olan katkısı olacak." dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Kınalı'dan Akyazı'ya kadar olan 400 kilometrelik kesiminin toplamda 8 milyar dolar maliyete sahip olduğunu söyleyen Karaismailoğlu Karaismailoğlu, 7'nci kesimin maliyetinin ise 5 milyar 200 milyon TL olduğunu dile getirdi. 

 Kuzey Marmara Otoyolu nun 7 nci kesimi açılışa hazır!

Karaismailoğlu, "Projenin tamamlanmasıyla yakıttan, zamandan ve egzoz emisyonu azalımından sağlayacağımız tasarruf da yıllık 357 milyon TL olacak." ifadelerine yer verdi.

"İstanbul'un en uzun, dünyanın en geniş tünellerini hizmete açacağız" 

Hasdal-Habibler arasındaki kesimin 10 kilometre olduğunu anımsatan Karasimailoğlu, "Bunun içinde bulunan, çift tüp kesintisiz olarak, 4.004 metrelik İstanbul'un en uzun tünelini hizmete açacağız. Bunlar, dünyanın en geniş, en konforlu tünelleri..." şeklinde konuştu.

Tünellerde akıllı donatım sistemlerinin yer aldığını söyleyen Karaismailoğlu şu açıklamalarda bulundu: 

"Projelerimizle birlikte çevre düzenlemesine çok önem veriyoruz. Bu proje sayesinde egzoz emisyonundan sağladığımız faydaların karşılığı yıllık 2 bin 700 ağaca eş değer. Şu an çevre düzenlemesi, ağaçlandırma gibi tüm işlemleri tamamladık, açılışa hazır durumdayız. Bu projeyi açtığımızda Habibler-Cebeci kavşağından Sultangazi ve Arnavutköy ulaşımları çok daha kısalacak. Devamında Kuzey Marmara Otoyolu'na bağlandıktan sonra Başakşehir'e ulaşım da çok kolaylaşmış olacak. Özellikle Hasdal-Tekstilkent ve devamında Mahmutbey Kavşağı ile birlikte İstanbul'un en yoğun kesitinde alternatif ulaşım aksı oluşturmuş oluyoruz. Bütün işler tamamlandı, açılışı bekliyoruz. İstanbullulara ve Türkiye'ye hizmet edecek çok kıymetli bir eser."

Türkiye'nin her yanında değerli projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Karaismailoğlu bu tarz projeler ile Türkiye'ye katkı sağlamaya devam edeceklerini dile getirdi. 

 

Dünyanın en önemli lojistik koridorunun parçası, Marmara ringinin altın gerdanlığı #KuzeyMarmaraOtoyolu'nun 7. Kesimi de tamamlanıyor. pic.twitter.com/DWn9FEfC67

— Adil Karaismailoğlu (@akaraismailoglu) April 27, 2021

 

Kuzey Marmara Otoyolu hangi ilçelerdeki arsa fiyatlarını fırlattı?


Geri Dön