26 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 5. kesimi 19 Eylül'de tamamlanacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 5. kesimi 19 Eylül'de tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun 5. kesiminin 19 Eylül'de tamamlanacağını açıkladı...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı süren Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi istasyonunda incelemelerde bulundu ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Geçen hafta Ankara-Niğde Otoyolu'nun 170 kilometrelik kısmını açtıklarını anımsatan Karaismailoğlu, daha önce de İstanbul'da,  Marmaray  ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitirilip vatandaşın hizmetine açıldığını belirtti. 

- "Kuzey Marmara Otoyolu'nun 5. kesimi 19 Eylül'de tamamlanacak"

Karaismailoğlu, 19 Eylül'de Kuzey Marmara Otoyolu'nun 5. kesimini tamamlayacaklarını dile getirerek, 400 kilometrelik aksın İzmit bölgesinin trafiğini rahatlatacağını belirtti. 

Karaismailoğlu, şunları kaydetti: 

"Kuzey Marmara Otoyolu'nun 6. kesimini de inşallah 21 Aralık olarak hedefledik, onu da hizmete açacağız. Bütün bu çalışmalarda olduğu gibi, Türkiye'mizin her bir noktasındaki çalışmadan İstanbul da istifade ediyor. İstanbul'da da çok önemli çalışmalarımız var. Özellikle metro alanında İstanbul'da devam eden çok önemli yatırımlarımız var. Şu an içinde bulunduğumuz Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nin metro istasyonunun bulunduğu Metrokent-Kayaşehir Hattı'mız, İstanbul'da yaptığımız yatırımlardan sadece bir tanesi.

Mevcut hattımız 6,5 kilometre uzunluğunda. 4 tane istasyon bulunuyor hat üzerinde. Metrokent'ten başlıyor, Onurkent, içinde bulunduğumuz şehir hastanesinin olduğu istasyon, Kayaşehir 15. Bölge ve Kayaşehir Merkez olmak üzere 4 istasyondan teşekkül. İnşallah bu hat bittiğinde hem Çam ve Sakura Hastanesi'ne vatandaşlarımızın ulaşımı çok kolaylaşacak hem de İstanbul'daki bir metro ağının önemli bir kesimini tamamlamış olacağız. Bu hattın bitimiyle beraber Güngören, Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir'deki vatandaşlarımızın  havalimanı ulaşımını da sağlamış olacağız. İnşallah bizim şu an yapımı devam eden Halkalı-Havalimanı Hattı'mız da tamamlandığında bu bölgede yaşayan halkımızın hem hastaneye ulaşımı hem de havalimanına ulaşımı sağlanmış olacak."

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı 18 ayda hizmete açılacak!


Geri Dön