23 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu'nun kalan kısımları 2020'de açılacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun kalan kısımları 2020'de açılacak!

2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı kesimlerindeki kalan kısımlarının önümüzdeki aylarda hizmete açılacağını duyurdu.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"na iştirak ederek katılımcılara hitap etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ulaştırma ve altyapı hizmetlerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, ''Türkiye'nin her noktasına hızlı, konforlu ve güvenli şekilde erişilebilmesini sağlamak için 17 yılda 750 milyar liranın üzerinde ulaşım yatırımı yaptıklarını belirten Erdoğan, "Bölünmüş yol uzunluğumuzu 21 bin 64 kilometre ilaveyle 27 bin 165 kilometreye, otoyol uzunluğumuzu 1346 kilometre ilaveyle 3060 kilometreye çıkardık." dedi.

Türkiye'nin ticaret ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan 426 kilometrelik İstanbul-İzmir Otoyolu'nu da geçtiğimiz yıl hizmete açtıklarını hatırlatan Erdoğan, bu sayede İstanbul-İzmir arasının 8 saatten 3,5 saate, Bursa'nın 1 saate, Eskişehir'in de 2-2,5 saate düştüğünü açıkladı. 

Burada da viyadüklerdeki çevre düzenlemesini yaparak yol güzergahını çok daha farklı hale getireceklerinden bahseden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'i Çandarlı limanına bağlayan yaklaşık 96 kilometre uzunluğundaki otoyolun 90,5 kilometrelik bölümünü geçtiğimiz ekim ayında hizmete sunmuştuk. Kalan kısmı da önümüzdeki günlerde trafiğe açıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı kesimlerindeki kalan kısımları da yine önümüzdeki aylarda hizmete sunuyoruz. Karayollarımızın üzerindeki tünellerin sayısını 298 ilaveyle 381'e, tünel uzunluğunu ise 50 kilometreden 500 kilometreye yükselttik. Hep diyorum ya biz aynen bu dağları delerek yolumuza devam edeceğiz. Bunları yapmadan zaten maksudumuza ulaşamayız."

Demir yollarımızda 2019 yılında 245 milyona yakın yolcu taşıdık"

Demir yolu alanında Türkiye'yi daha önce örneği olmayan yüksek hızlı ve hızlı tren hatlarıyla donatıp mevcut hatları modernize ettiklerini söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara, İstanbul, Konya, Eskişehir yüksek hızlı tren hatları halihazırda hizmet veriyor. Ankara-Eskişehir-İstanbul ile Ankara-Konya-İstanbul güzergahlarında bugüne kadar toplamda 53 milyonu aşkın vatandaşımız seyahat etti. Tüm demir yollarımızda 2019 yılında 245 milyona yakın yolcu taşıdık. Yüksek hızlı tren işletmesinde dünyada 8'inci, Avrupa'da 6'ncı ülke konumundayız. Halen Ankara-İzmir ve Ankara-Sivas arasında toplam 1889 kilometre uzunluğunda yüksek hızlı tren hattı yapımında sona yaklaşıyoruz. Ankara-Sivas hattının Balışeyh-Yerköy-Akdağmadeni kısmında mart ayı sonunda test sürüşlerine başlıyoruz." 

Erdoğan, yüksek hızlı tren hatlarının yanı sıra, yük ve yolcu taşımacılığının birlikte yapılabileceği hızlı tren hatlarını da inşa ettiklerini belirterek, "Bursa-Bilecik, Konya-Karaman, Niğde-Mersin, Adana-Osmaniye-Gaziantep-Çerkezköy-Kapıkule ve Sivas-Zara olmak üzere 1626 kilometre hızlı demir yolu hattının inşası sürüyor." açıklamasında bulundu.


Geri Dön