16 / 04 / 2024

Kuzu Grup Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi ihalesini kazandı!

Kuzu Grup Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi ihalesini kazandı!

Kuzu Grup, Bursa’da 68 milyon TL’lik yatırımla atık çamurları enerjiye dönüştürecek. Kuzu Grup, Bursa’daki Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi’nin ihalesini kazandı..



Bugüne kadar yaptığı alt yapı ve üst yapı projeleriyle sektördeki önemli yerini koruyan Kuzu Grup, Bursa’da bir taraftan arıtma tesislerinde biriken atık çamurunun bertaraf edilmesini, diğer taraftan da yakma sırasında açığa çıkacak ısıdan elektrik elde edilmesini sağlayacak Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi ihalesini kazandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, günlük 400 ton çamur yakma kapasitesine sahip olan ve açığa çıkan ısıdan günlük 2,5 megavat elektrik üretecek tesisin ihalesini kazanan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu ile protokol imzaladı.


Mevcut Doğu Atıksu Arıtma Tesisi sınırları içinde yapılacak tesisle ilgili, “Yaklaşık 68 milyon TL’lik yatırımın 1,5 yıl içinde tamamlanmasını hedefliyoruz” diyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, bu yatırım ile hem arıtma tesislerindeki çamurun ortadan kaldırılacağını hem de yılda 6 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlanacağını söyledi. 


Kuzu Grup’un arıtma tesisleri alanındaki yerine de değinen Özen Kuzu, “Türkiye’nin en büyük atıksu arıtma tesislerinin işletmecisi ve yapımcısı olan firmamız, 10 yıl boyunca İstanbul İSKİ atıksu arıtma tesislerinin tamamını işletmiştir. Şu sıralar İSKİ’ye ait Büyükçekmece, Çanta ve Silivri atıksu arıtma tesislerinin inşaat çalışmalarını gerçekleştiren firmamız, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne ait tüm atıksu arıtma tesislerini de işletmektedir” diye konuştu.


Geri Dön