25 / 04 / 2024

KYK alacak öğrencilere müjde! Öğrenim kredisinde artık faiz yok

KYK alacak öğrencilere müjde! Öğrenim kredisinde artık faiz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin bundan sonra aldıkları öğrenim kredilerini faiziyle değil anapara kadar ödeyeceğini duyurdu. Erdoğan, daha önceki kredilerin ise olduğu şekilde devam edeceğini söyledi.



Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yeni Yurtlar Kampüsü’nde 105 Yeni Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Binası Resmi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Kredi Yurtlar Kurumu kredileri ile ilgili yeni bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki yıldan itibaren kredi alan öğrencilerimiz de sadece aldıkları kadar kredi ödeyecekler” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre 2023 eğitim döneminde öğrenim kredisine başvuran öğrenciler daha öncekiler gibi kredi faizi ödemeyecek. Öğrenciler bun tarihten sonra alacakları kredi kadar geri ödemeye yapacak.

Öğrencilerin ödemek zorunda kaldığı yüksek faiz oranları geçtiğimiz dönemlerde tartışmalara konu olmuştu. Çok yüksek rakamları geri ödemek zorunda kalan, eğitimini tamamladığı halde iş bulamadan aldığı krediyi ödemesi talep edilen öğrenciler sık sık yaşadıkları mağdurlukları dile getirmişti.


Geri Dön