16 / 04 / 2024

KYK borçları ne zaman siliniyor? KYK borç faizleri silinecek mi?

KYK borçları ne zaman siliniyor? KYK borç faizleri silinecek mi?

KYK borç faizlerinin silinmesi ile ilgili beklenen karar mecliste geçen torba yasa teklifinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bu gelişmeden sonra KYK borç faizleri silindi mi, ne zaman silinecek sorularının yanıtları aranıyor.



Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen öğrenim kredisi borçlarının ödenmesinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. KYK borç faizlerinin ne zaman silineceği ise borcu olan kişiler tarafından merak ediliyor.

KYK kredi borcu faizleri ne zaman silinecek?

Mecliste görüşülen KYK borç faizleri ile ilgili yasa teklifinde son karar belli oldu. Torba yasaya göre öğrencilerin aldıkları KYK kredi borçlarının faizleri silineceği kesinleşti.

Buna göre; meclisten geçen torba yasa teklifinin ardından, KYK borç faizleri ile ilgili kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmesi, e-Devlet üzerinden de kademeli olarak görülmesi bekleniyor.

Resmi Gazete'deki bilgilere göre; Öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, öğrenim kredisi olarak verilen miktar kadar sayılacak.

Öğrenim kurumundan mezun olan veya sağlık sebepleri dışında kendi isteği ile öğrenim kurumunu terk eden ya da herhangi bir sebeple öğretim kurumundan çıkarılan öğrenciler, öğretim kurumu ile ilişiğinin kesildiği tarihten tam iki yıl sonra ödemeye başlamak üzere kredi aldığı kadar sürede ve aylık dönemler halinde borcunu ödemek zorundadır.


Geri Dön