24 / 04 / 2024

KYK borçları silindi mi? KYK borçları ne zaman silinecek?

KYK borçları silindi mi? KYK borçları ne zaman silinecek?

KYK borçlarına dair araştırmalar devam ediyor. KYK borcu olanlar, KYK borçlarının ne zaman silineceğini merak ediyor. İşte detaylar!



KYK BORÇLARI NE ZAMAN SİLİNECEK?

 “Geçleri enflasyona ezdirmeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK kredilerinde geri ödemelerin ana para üzerinden yapılacağının duyurusunu geçtiğimiz ay vermişti. Şimdi ise KYK borçluları da kararın ne zaman yürürlüğe gireceğini ve faizlerin ne zaman silineceğini merakla araştırılıyor.

Peki, KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarının faizleri ne zaman silinecek? KYK borçları ile ilgili karar ne zaman Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girecek? İşte KYK borçlarına dair merak edilen detaylar…

Kabine Toplantısı'ndan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık" diye konuşmuştu.  KYK borçlarına ödeme müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz yararlanacaktır.  Toplamda 26 milyar liranın üzerindeki bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredi sorununu kökünden çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrenciler artık sadece aldıkları kredi miktarından sorumlu olacaklar” ifadelerini kullandı.

KYK FAİZLERİ NE ZAMAN SİLİNECEK? KYK FAİZLERİ SİLİNDİ Mİ?

KYK kredi faizlerinin silinmesine yönelik karar, Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra yürürlüğe girecektir. Ancak bu konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Gelişmeler yayınlanmaya başlayınca haberlerimizde yer vereceğiz.

Gazprom’dan doğalgaz vanasını kapatıyor! İşte detaylar!

Mevduat hareketleri dikkat çekmeye başladı! Uzmanlar uyardı! İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracılara uyarı geldi! Gerekirse ev sahibi tazminat öder! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön