16 / 04 / 2024

Öğrenciler dikkat! KYK borç faizleri ne zaman silinecek? Faizler nasıl silinecek? Hükümetten açıklama!

Öğrenciler dikkat! KYK borç faizleri ne zaman silinecek? Faizler nasıl silinecek? Hükümetten açıklama!

KYK borçlarında faizlerin silinmesi ile ilgili detaylar netleşti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan açıklama geldi. Peki KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borç faizleri nasıl silinecek? İşte ayrıntılar...



Çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteğine vergi muafiyeti ile öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz şekilde geri ödenmesini de kapsayan 48 maddelik torba kanun teklifi, ekonomiye yönelik düzenlemeler içeriyor. Torba yasanın en çok dikkat çeken maddesi ise geriye dönük KYK kredisinin silinmesi ile ilgili olan madde oldu. 

Öğrenciler dikkat! KYK borç faizleri ne zaman silinecek? Faizler nasıl silinecek? Hükümetten açıklama! 

İcra safhasında olan 2 bin TL'nin altındaki borçların silinmesi, çalışanlara nakdi verilecek yemek yardımının vergiden muaf olması, elektrik ve doğal gaz desteği gibi ekonomik düzenlemeleri kapsayan yaklaşık 48 maddelik torba yasa teklifi yeni yasama senesinin açılmasından sonra TBMM Başkanlığı'nın gündeminde bulunuyor. 

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği torba yasa geçen günlerde TBMM'ye geldi. Söz konusu düzenleme ile beraber, KYK borçlarının faizi silinirken, 2.7 milyar TL'lik maske cezası iptal edilecek. Söz konusu yasanın önümüzdeki günlerde TBMM'de kabul edilmesi ve yürürlüğe alınması öngörülüyor. 

Torba yasanın en çok dikkat çeken maddesi ise geriye dönük KYK kredisinin silinmesi ile ilgili olan madde oldu. 

Peki KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borç faizleri nasıl silinecek? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön