24 / 04 / 2024

KYK faizleri silinecek mi? KYK faizleri ne zaman silinecek? Bakan canlı yayında açıkladı!

KYK faizleri silinecek mi? KYK faizleri ne zaman silinecek? Bakan canlı yayında açıkladı!

Yüksek enflasyon, üniversite eğitimi boyunca KYK geri ödemeli öğrenci kredisi alan üniversite mezunlarının borçlarına yapılan faizleri de etkiledi. KYK borçları konusuna ilişkin bugün bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan KYK borçlarına dair son dakika açıklaması geldi.



Yüksek enflasyon, üniversite eğitimi boyunca Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) geri ödemeli öğrenci kredisi alan üniversite mezunlarının borçlarına yapılan faizleri de etkiledi. Son zamanlarda özellikle sosyal medyada ve muhalefetin gündeminde olan KYK borçları konusuna ilişkin bugün bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, "Bu bir faiz uygulaması değil. Kanunda var olan enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç" dedi. KYK borçlarına yönelik soruları yanıtlayan Kasapoğlu, gençlerin mağdur edilmeyeceğini öne sürerek "Yapılacak kabine toplantısının sonrasında Cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu kamuoyu ile paylaşacak" ifadelerini kullandı.

KYK tarafından sağlanan geri ödemeli öğrenci kredileri, son zamanlarda sosyal medyada oldukça konuşuluyor. Bu konunun sürekli gündemde olmasının sebebi ise milyonlarca gencin üniversite hayatı boyunca aldığı kredi borcuna yansıyan ve her geçen gün artan faizler… Sosyal medyada paylaşılan ve KYK borcu olduğu iddia edilen görsellere göre okul boyunca kredi alan öğrencilerin geri ödeyeceği miktarın anaparanın birkaç katı olması ise dikkat çekti.


Geri Dön