29 / 03 / 2024

KYK yurt binalarına ilişkin 6 sorun mecliste!

KYK yurt binalarına ilişkin 6 sorun mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Deprem performans kriterlerini sağlamayan KYK yurt binalarını Gençlik Ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a sordu..



KYK yurt binalarına ilişkin 6 sorun mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Deprem performans kriterlerini sağlamayan KYK yurt binalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Gençlik Ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanrıkulu önergesinde "Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarında konaklayan 25 bin öğrencinin depreme dayanıksız ve deprem performans kriterlerini sağlamayan yurtlarda kaldığı basına yansımıştır." diyerek

bu bağlamda 6 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait hangi yurtlar deprem performans kriterlerini sağlayamamaktadır?

2. Deprem performans kriterlerini yerine getiremeyen yurt binalarında kalan öğrenci sayısı nedir?

3. Deprem performans kriterlerini yerine getiremeyen yurt binalarının halen kullanımda olmasından kim sorumludur? Sorumlular hakkında soruşturma açılmış mıdır?

4. Yurtlardaki kafeterya ve lokantaların işletme hakkı hangi kriterlerle yapılmaktadır? Son 1 yıl içinde işletme hakkı kriterleri değiştirilmiş midir? Bu kriterlerle Genel Müdürlüğün etkisi artırılmış mıdır?

5. Yurtlara yerleştirme işlemi için uygulanan yedek liste uygulaması kalkmış mıdır? Kalkmış ise sebebi nedir?

6. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun hali hazırda devam eden yurt inşaatları var mıdır? Var ise bu yurtlar hangi illerde ve kaç kişiliktir?




Geri Dön