26 / 04 / 2024

Tire-Belevi yoluna ilişkin 6 sorun mecliste!

Tire-Belevi yoluna ilişkin 6 sorun mecliste!

Tire-Belevi yolu çalışmalarına ilişkin sorunlar TBMM gündemine taşındı. İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmak üzere soru önergesi hazırladı.



Tire-Belevi yoluna ilişkin 6 sorun mecliste!


Tire-Belevi yolu çalışmalarına ilişkin sorunlar TBMM gündemine taşındı.  İzmir  Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmak üzere soru önergesi hazırladı.


Tanrıkulu önergesinde "2011 Milletvekili Genel Seçimleri öncesi tarafınızdan İzmir Tire’de; Tire-Belevi yolunun duble yola çevrilerek otobana bağlanması konusunda söz verilip, 4 yıl geçmesine rağmen bu söz halen yerine getirilmemişken, 25 Ekim 2015 tarihinde Ödemiş’te gerçekleştirilen seçim mitinginizde aslında 2014 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan Tire-Belevi duble yolunun 2016 Yılı Hizmet Yapımı Programı’na alındığı Başbakan tarafından açıklanmıştır." dedi.


Tire ve bu yolu kullanan vatandaşlarımıza ilk söz verilme tarihinden itibaren 5 yıl geçmesine rağmen halen yolun yapılmadığını, ölümlü, yaralanmak ve maddî hasarlı kazaların bu yüzden sürmekte olduğunu, can ve mal kaybı devam ettiğini, söz konusu yolda sadece 2014’ten 2016 Nisan ayına kadar meydana gelen kaza sayısı 94 olup, bu kazaların sonucunda 2 can kaybı, 133 yaralanma olduğunu dile getiren Tanrıkulu halen bu yolun sürücüler için tehlike oluşturmaya devam ettiğini belirtti.


Tanrıkulu'nun bu bağlamdaki soruları;

1 -) 2011 Milletvekili Genel Seçimleri öncesi İzmir’e 35 proje olarak sunulan vaatlerin arasında yer alan Tire-Belevi yolunun, duble yol olması için 2011 yılından bu yana yapılan çalışmalar tarihler itibariyle nedir?


2-) Bu yolun 2011 yılından bu yana söz verilmesine rağmen, yapılmamasının nedenleri nelerdir?


3-) Sayın Başbakanla birlikte 25 Ekim 2015 tarihinde Ödemiş’te açıkladığınız; Tire-Belevi duble yolu ilk kez hangi yıl, ne kadarlık proje bedeliyle Yatırım Programı’na alınmıştır? Tire- Belevi yolunun başlama ve bitiş tarihi nedir?


4-) Tire-Belevi duble yolu Yatırım Programı’na alındığı tarihten bu yana ne kadar ve hangi kalemlere harcama yapılmıştır?


5-) 2016 Yılı Hizmet Yapımı Programı ödeneği ne kadardır?


6-) İzmir’e söz verilip, halen gerçekleştirilmeyen diğer projelerin başlama ve bitiş tarihleri nelerdir?





Geri Dön